hirdetés

Megrögzött kutyaimádó vagy? Akkor erre a különleges szigetre el kell látogatnod!

Ferenczi Deborah

2021. október 17

Ha odavagy az ebekért, számodra a Costa Ricai-i kutyasziget egyértelműen az Édenkert lesz. Az adott szigeten több száz kutya éli a mindennapjait. Méghozzá a lehető legjobb és legkényelmesebb körülmények között.

hirdetés

A Costa Ricán elhelyezkedő sziget több száz kutyának ad otthont. Egyfajta szabad állatmenhelyként működik, ahol teljes szabadságban élhetnek az állatok, méghozzá csodálatos környezetben. A szerencsétlen sorsú kóbor kutyák megváltásként kerülnek ide.

A Costa Rica-i kutyaparadicsom

A különleges kutyaparadicsomot – pontos nevén Territorio de Zaguates- kóbor kutyák szigetének is nevezik. Ugyanis a helység úgy üzemel, mintha csak a világ összes kóbor kutyáját befogadó, óriási és szabad menhely lenne. Önkéntesek tartják fent, és a hely igazi különlegessége, hogy bárki ellátogathat oda, és örökbe fogadhat egy kutyust. Szintén páratlannak számít menhely viszonylatban, hogy itt egyetlen kutya sem végzi altatásban. Így minden eb maximális szabadságot élvez, nem kell félnie attól, hogy ha nem kell senkinek, az örök vadászmezőkön végzi.

A legjobb kutyamenhely

A tulajdonosok minden olyan kutyát begyűjtenek ide, akik korábban magányosan éltek, és kóboroltak Costa- Rica utcáin. A hatalmas területen az ebeket naponta kétszer engedik ki, hogy szabadon futkároznak a csodálatos környezetben. Az egész sziget olyan, mintha csak a világ leggigantikusabb kutyafuttatójába csöppenne az ember. Az üzemeltetők úgy tartják, hogy miután a kutyusok mozgásigénye maximálisan ki van elégítve, mentesek mindenfajta frusztrációtól, és ezáltal az agresszió sem ismert körükben. Mivel folyamatosan mentik a kutyákat, így egyre inkább visszaszorul a kóbor ebek elszaporodása Costa Rica térségében. A folyamatos ivartalanítással pedig megelőzik azt, hogy a kóbor kutyák tovább szaporodjanak.

Az örökbefogadás

A szigetre látogató érdeklődőket a választásban önkéntesek segítik, akik körbevezetik őket a szigeten. A kutya kiválasztása általában a fedett pihenőben történik, de megfigyelhető, hogy az állat miként mozog a szabadban. Ám ha épp nem történik meg az örökbefogadás, akkor is megy tovább az élet. A Territorio de Zaguates-t azért hozták létre, hogy a magányos kóbor kutyáknak otthont adjon. Gyönyörű környezetet biztosítanak a gazdátlan kutyák számára, és mindemellett olyan életet, mely kárpótolja őket minden szörnyűségért, amit kóbor kutyaként átéltek.

(Kép: Getty Images Hungary)

állatmenhely kóbor kutya kutya örökbefogadás kutya sziget kutyák szigete örökbefogadás Territorio de Zaguates

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!