hirdetés

8 szuper kutyafuttató, ahol hatalmasat bulizhatnak a kutyák

We Love Budapest

2023. április 12 - Képek: Getty Images Hungary

Az alábbi 8 fővárosi kutyafuttató remek választás, ha szeretnél egy nagyot játszani kedvenceddel a szabadban!

hirdetés

Budapesten egyre több a kutyafuttató, mint ahogy a kutya is, ráadásul egyre professzionálisabb helyszíneket alakítanak ki annak érdekében, hogy a négylábú barátaink minél jobban ki tudják hancúrozni magukat. Jó szívvel ajánlunk párat, ahova elviheted a kedvencedet te is.

1.) Városliget

A Városliget mindig is kutyás hely volt, ám amikor a Liget Projekt elindult, megváltozott a park arculata és felhasználási módja. Ám a kutyák sem maradtak helyszín nélkül, ami már jóval több mint egy futtató, sokkal inkább élménypark. Szlalom, híd, ugratók, dombokba rejtett alagutak, pedállal működtethető vizes medence és ásásra alkalmas homokos felület várja az ebeket.

2.) Olimpia Park

A Dunához egészen közel, az V. kerületben várja minden nap reggel 6-tól este 23 óráig az ebeket ez az aprókavicsos futtató. Nemcsak kutyajátékokat találunk a dupla kapus helyszínen, hanem vízvételi lehetőséget, árnyat adó fát, valamint padokat a megfáradt gazdiknak.

3.) Bikás Park

Az Újbudán található hatalmas méretű közparkban is találunk kutyafuttatót, ami ráadásul elég nagy területen is fekszik. Padok, árnyékot adó fák és sokféle kutyajáték várja itt is a négylábúakat meg a gazdájukat.

4.) Óhegy Park

Kőbányán, az Óhegy parkban egy 518 négyzetméteres kutyafuttató áll a kutyusok rendelkezésére, de azt fontos tudni, hogy ezen a helyszínen nem ez az egyetlen. A nagy futtató mellett van két kisebb is. A nagyról pedig azt érdemes tudni, hogy dombos, így a kutyák boldogan futhatnak le róla, majd vissza fel, és aztán újra, amíg ki nem fáradnak.

5.) Hamzsabégi úti futtató

A XI. kerületben a Bikás Parkon túl is találunk remek kutyafuttatókat, például azt, ami a Hamzsabégi út és a Szerémi út között húzódik. A parkos részen gond és bármiféle zavaró tényező nélkül hancúrozhatnak négylábú társaink, ezt pedig számos kutyajáték segíti.

6.) Szilas Park

Az újpesti futtató a park végében található. Viszonylag kicsi, de hangulatos. Ugyanakkor kevés az árnyék, a gazdik viszont le tudnak ülni, és világítás is van, így esti séta alkalmával is látogatható. Vízvételi lehetőség ugyan nincs, de a park másik végén viszont van, és onnan vihetünk magunkkal.

7.) Megyeri út

Van Újpesten is több futtató, például az, amelyik a Magyari út és az Óceánárok utca találkozásánál, a Farkas-erdő mellett található. Hosszúkás és elég nagy. Bár kevés a kutyajáték, de lehet rohangálni és labdázni, és egy kutya számára mindkettő aranyat érő foglalatosság.

8.) Őszike utca

A III. kerületben, Óbudán található futtató a méreteit tekintve talán a legnagyobb futtató Budapesten. Részben lakossági, részben a kutyás közösségek kezdeményezésére alakították ki. Különleges, zsilipes kapurendszerrel van ellátva, és külön részt kaptak a kisebb és a nagyobb testű kutyák.

gazda és kutya közös program kutya és ember kutya és ember kapcsolata kutyafuttató kutyafuttató etikett kutyás program város városi kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!