hirdetés

Mutatjuk a magyar kutyás strandokat

Vermes Nikolett

2023. június 23 - Fotó: GettyImages

Vannak családi strandok, gyerekektől elzárt strandok, nudista strandok, idősek számára fenntartott strandok és kutyák előtt tiltott vagy éppen ellenkezőleg, kutyabarát strandok. Ezeken a helyeken minden kutyást boldogan várnak, nem számít, hogy családdal vagy kedvencével kettesben érkezik.

hirdetés

A 78/2008-as Iv.3 számú rendelet értelmében kutya csak olyan helyen mehet nyílt vízbe, ami nem kijelölt fürdőhely, valamint semmilyen tábla nem tiltja a kutyák fürdetését az adott partszakaszon. Ezért ahol tiltó jelzést látunk, arról lemondhatunk. Viszont jó hír, hogy vannak olyan helyek, amelyek kifejezetten a kutyások kényelmét szolgálják. Mutatjuk, hogy hova és mennyiért mehetsz nyáron a kedvenceddel.

Országszerte több kutyás strand van

Balatonföldvári kutyás strand

2016-óta létező kutyás fürdőhely, ami mintegy 2500 négyzetméteres. A víz gyorsan mélyül, ezért legyünk óvatosak! A területen sok fa és bokor van, így szinte mindenki talál magának árnyékos helyet. A belépés ingyenes.

Délegyháza Tavirózsa kemping és kutyás strand

A délegyházi a kutyás strandok legjobbjának számít. Lassan mélyül, a talaj kavicsos, a víz szinte kristálytiszta. Van büfé, kemping, illemhely. Mindennek tetejében külön nagykutyás és kiskutyás rész is van (egyik a nagytestű-, másik a kistestű állatoknak). Belépő: gazdiknak 1500 forint, kutyának 500 forint. Adott a fizetett parkolási lehetőség.

Dunakeszi kutyás strand

Az előzőhöz képest sokkal természetesebb, hiszen a Duna kis medréről van szó. Ennek ellenére a strand területe nagy és sok árnyékos helyet rejt. Viszont nincs illemhely, ezért a rövidebb strandolásokhoz javasoljuk. A belépés ingyenes.

Itt senki sem zavarja a kutyát, és a kutya sem zavar senkit

Fonyódi kutyás strand

Egész napos programot is szervezhetünk a fonyódi kutyás strandon, hiszen ehhez minden adott. Van öltöző, illemhely, ingyenes parkoló, sőt még kutyás SUP-ot is bérelhetünk. Ehhez képest az árszabás is kedvező. Belépőjegy: gazdinak 600 forint, kutyának 600 forint.

Gyál kutyás strand – Fundy tó

A Fundy tó egy hagyományos strand, ami külön kutyabarát résszel rendelkezik. A mesterséges tavat az aktív kikapcsolódásra vágyó gazdiknak tervezték, ugyanis számos szabadtéri sportlehetőség található a strand területén. Ugyanakkor az árnyékban is lehet is békésen pihenni. Minden adott egy kutya-gazdi programhoz. Belépőjegy: gazdinak 1500 forint, kutyának 500 forint.

Hajógyári sziget

Népszerű a budapesti gazdik körében, hiszen azon kevés helyek egyike, ahol a városi ebek is vízbe mehetnek. Egészen pontosan az északi szigetcsúcs részen fürödhetnek a kutyák. Adott a fizetett parkolási lehetőség. A belépés ingyenes.

Félős kutyával ne béreljünk SUP deszkát

Keszthelyi kutyás strand

A keszthelyi állatbarát partszakasz a legújabb kutyás strand az országban. Korábban egyszerű szabadstrandként üzemelt, viszont a helyi állatbarátok javaslatára átalakult kutyabaráttá. Éppen ezért – akárcsak az előző helynél – itt is minden adott egy hosszú programhoz. Belépőjegy: gazdinak 700 forint, kutyának 500 forint.

Kőszeg – Abért tó

A kőszegi kutyás strandon egy jókora futtató is várja az ebeket, így a kedvencünk garantáltan elfárad a nap végére. Mivel körbekerített területről van szó, nem kell aggódni, hogy a kutyus eltűnik. Ugyanakkor nincsen árnyék, ezért érdemes vinni napernyőt is. A belépés ingyenes.

Mindszent

Itt az önkormányzatnak köszönhetik a kutyások, hogy külön partszakaszt kerítettek el a számukra. A helyi állatbarátok örülhetnek, viszont számolni kell azzal, hogy egy kis strandról van szó, ami könnyen megtelik. Akik viszont jókor érkeznek, úgy érezhetik, mintha privát strandon lennének. A belépés ingyenes.

Akkor a legjobb strandolni, ha az egész család ott van

Nyírtelek – Vizsla-tó

Kifejezetten a kutyásoknak építették ki ezt a strandot, hogy minden igényt kielégítsenek a gazdik és kedvencük számára. Sportolási lehetőségek, futtató és mély víz is van, ami mindenki legnagyobb örömére lassan mélyül. Mindennek ára van. Belépő kutyának és gazdinak együtt 1800 forint.

Orfűi strand

A teljes tavat használhatják a kutyások, itt egy gazdit sem tiltanak attól, hogy jól érezze magát a kedvencével. Ugyanakkor a fenntartók kérik, hogy mindenki tartsa be az alapvető szabályokat, hogy ez a jövőben is így maradjon. Vagyis csak olyan ebbel menjünk strandolni, aki hallgat a parancsszóra. A belépés ingyenes.

Pécs-Hirdi kutyastrand

Az alig néhány éve üzemelő strand várja a városi kutyásokat, akik a panelházakból kilépve egy nagy füves területen játszanának kedvencükkel. Azonban a tó valóban csak a kutyák fürdésére alkalmas, a gazdik számára csak saját felelősségre használható. Belépőjegy: kutyának 1000 forint.

Várjuk meg a naplementét! Ezt a pillanatot senki sem veheti el tőlünk

Római part

Itt is az egész partszakaszon beengedik a kutyákat. Különösen azok számára javasoljuk, akik bátortalan ebbel vagy kölyökkel terveznek strandolni, hiszen a vízszint alacsony, így nem fog félni az állat. A belépés ingyenes.

Soltvadkerti kutyastrand

A Soltvadkerti Kutyás Baráti Kör és Iskola lelkes közössége önerőből létesített egy kutyás strandot. Ebből következik, hogy ez a strand minden kutyás igényét kielégíti, noha sokkal egyszerűbb, mint a nagy önkormányzati helyek. Mindehhez egy tanösvény is társul, így akár az egész család számára jó programnak ígérkezik. A belépés ingyenes.

Tihany belső tó

Mára megengedett a Tihanyi félszigeten délkeleti sarkánál a kutyák fürdetése. Ez nagy előny a közelben nyaraló kutyásoknak, de azzal is számolni kell, hogy a strand nagyon egyszerű. Mivel még nem kiépített, ide is csak jól nevelt ebbel érkezzünk. A hosszú strandoláshoz nem javasoljuk. A belépés ingyenes.

A vízi sportok is megérnek egy próbát

Tiszafüred – Mancsos pancsoló

Mintegy 150 méter hosszan csak a gazdiké és a négylábúaké az egész strand. Ahogy a neve is utal rá, minden adott egy kutyás programhoz. Ezért cserébe nem kérnek semmit. A belépés ingyenes.

Tiszakécske

Tiszakécskén is egy adott partszakaszt kerítettek el a kutyások számára. Ugyanakkor nem nevezhetjük teljesen kutyabarát helynek. A közelben lévő kikötő nagy hullámokat ver, ami zavarja a fürdés élményét. A belépés ingyenes.

Vadna park

A szlovák-magyar határnál, Vadna település mellett csodálatos természeti környezetben várja a kutyásokat. A modern és élményekben gazdag helyen minden adott egy igazi nyári naphoz. Akár az ország másik oldaláról is érdemes ide utazni, hogy kedvencünkkel együtt élvezzük a strand kínálta kalandokat. Belépőjegy: 1500 forint.

Zalaegerszeg – Gébárti tó

A naturista strandként ismert partszakasz a szóbeszéddel ellentétben sokkal visszafogottabb. De ettől még azon strandok listáját erősíti, ahol bárki szabadon levetkőzhet. Ezért mi is inkább egy érdekességként említjük. Különlegessége még, hogy műfüves rámpa van a kutyusoknak. Tehát itt valóban várják az állatbarátokat. A belépés ingyenes.

kutya nyaralás kutyabarát strand nyaralás kutyával

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink