hirdetés

Kutyával még autózni is sokkal jobb! Lili és Pitypang kedves története gyerekeknek

László Enikő

2022. június 11 - Forrás: Pásztohy Panka /Képek: Pagony Kiadó, Getty Images Hungary

Lili, a nagycsoportos óvodás kislány imádja az autókat, de amikor egy hosszabb kirándulásra indul családjával, már nem is tűnik annyira jó szórakozásnak. Szerencsére ott van vele legjobb barátja, a négylábú Pitypang, akivel minden időtöltés élvezetes.

hirdetés

Pásztohy Panka Pitypang és Lili könyvsorozata a legkisebbeknek nyújt betekintést a kutyatartás világába. A Mentsük meg a kiskutyám! című első részben megtudhatták az olvasók, hogyan került a nagycsoportos óvodáshoz a fekete-fehér, kedves kiskutya. A sorozat további részei pedig azt mutatják be a gyerekeknek, hogy milyen egy mindennapi élet a négylábúak társaságában, és mennyi mindent lehet közösen csinálni. Hiszen egy kutya még a leghétköznapibb dolgokat is rendkívül szórakoztatóvá tudja tenni! A következőkben egy részletet mutatunk Pásztohy Panka legújabb könyvéből.

Pitypang autózik

„Lili gyűjti a játékautókat. A pirosak a kedvencei. Lottinak is nagyon tetszenek a kocsik, ő leginkább azokat szereti, amiknek hangjuk is van. Éppen elővették az autókat, mikor anya beszólt a gyerekszobába.
– Gyerekek, hamarosan indulunk!
– Tényleg, a piknik! – jutott eszébe Lilinek, és szaladt is a hátizsákjáért. Amennyi autót tudott, belepakolt.
Aztán felmarkolta a plüssnyulat, a macit, a játék-babakocsit és a teáskészletet is.
– Lotti, gyere te is! Segíts hozni a játékokat! – Azzal a húga kezébe nyomta a dobot, a xilofont, és a nyakába akasztotta a sztetoszkópot. – Így jó lesz! Indulhatunk! – kiáltotta.
De anyának nem tetszett, hogy a lányok ennyi mindent szeretnének magukkal hozni. Apa is elmagyarázta, hogy nem lehet minden játékot elvinni.

– Nem fognak beférni az autóba, és különben is, kirándulni sem jó sok csomaggal. Mindenki csak egy játékot hozzon! – kérte.
De Lili ragaszkodott az összes játékához.
Apa ekkor odahívta Pitypangot, aki szájában a labdájával sietett hozzájuk.
– Látjátok? – mutatott rá apa. – Pitypang is csak egy játékot hoz magával.
Lili végül belement, és kiválasztott egy piros autót, Lotti pedig egy plüssnyuszit.
Az autóban hátul nemcsak Lilinek és Lottinak volt külön gyerekülése, hanem Pitypang is kapott egy kutya biztonsági övet. Anya vezetett, apa meg nézte a térképet. Eleinte egész jól telt az idő, de aztán a lányok fészkelődni kezdtek…”

Ha érdekel, hogyan zajlott a kirándulás, ez az ajánló neked szól.

Pásztohy Panka: Pitypang és Lili – Pitypang autózik

Lili imádja a kisautókat! De amikor az igazi autóba kell beülni, és hosszú az utazás, akkor bizony sokszor nyűgösködik. Pedig útközben lehet énekelni, játszani… és milyen jó, hogy még az autóban is vele van Pitypang! Persze az utazásnál is jobb a megérkezés – egy szuper nap után pedig a visszafelé úton egész biztosan nem lesz semmi probléma…

 

Kiadó: Pagony

Ár: 2 490,- forint

A könyvet itt rendelheted meg.

gyerek és kutya könyvajánló kutya autózás kutya és gyerek mese

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!