Mobil kennelekkel segíti az állatkínzás elleni küzdelmet a NÉBIH

László Enikő, 2021. január 15 - Forrás: MTI

A Nébih és a ROKK is kiemelt fontosságúnak tartja az állatkínzások számának jelentős csökkentését, illetve az illegális kutyaviadalok felszámolását.

Az állatkínzások, állatviadalok felderítése és visszaszorítása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a Rendőrségi Oktatási és Kiképzési Központ (ROKK). A Nébih 25 mobil kennellel segíti az eljárásokban lefoglalt állatok elhelyezését.

Az alábbi videóban megtekinthetőek az új kennelek:

A két szervezet eredményes együttműködését több korábbi eset bizonyítja, melyek során illegális kutyaviadalokat derítettek fel vagy akadályoztak meg. A lefoglalt állatokat biztonságba helyezték, sérüléseiket ellátták.

Az állatvédelem felügyeletét ellátó, valamint a kiemelt ellenőrzésekben részt vevő NÉBIH-szakemberek a jövőben közreműködnek majd a ROKK által szervezett képzések, továbbképzések, vizsgáztatások, és minősítések végrehajtásában. A ROKK munkatársai pedig részt vesznek a NÉBIH által foglalkoztatott kutyavezetők kiképzésében és továbbképzésében. Emellett a már kiképzett szolgálati kutyák továbbképzésében, éves minősítésében, valamint a kiképzésre szánt kutyák kiválasztását szakmai tanácsokkal is segítik.

(Kép: Getty Images Hungary)

Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
További cikkeink

Keresés az oldalon