Négylábú barátainkkal az irodában (x)

Az Én Kutyám

2023. december 11 - Képek: Mars Magyarország

Az állatbarát irodák iránt folyamatosan nő az igény, így Magyarországon is egyre több cég kínál erre lehetőséget, köztük a MARS Magyarország is.

A Covid miatt otthon töltött magányos hónapok sokakban meghozták a kisállattartás iránti vágyat. Az irodába való visszatérés után azonban a munkavállalóknak azzal a kihívással kellett szembesülniük, hogy össze kell hangolniuk a munkába járást és kedvencük nevelését. A közösen eltöltött munkanapból nem csak a gazdi, hanem négylábú barátja egyaránt profitálhat.

Segíti a kapcsolódást és nyugtatólag hat

A kutyáknál ugyanúgy megfigyelhető az egymásra való figyelés képessége, mint az emberi közösségekben, ez a viselkedési minta pedig igazolja az ember és kutya kapcsolatának alapvető meglétét.

Egy kutya jelenléte nem csupán gazdája számára jelent megnyugtató közelséget, hanem segíthet szociális kapcsolatot teremteni a közvetlenül együtt nem dolgozó kollégák között is. A kutya – anélkül, hogy bármilyen terápiás jelleget tulajdonítanánk neki –, jelenlétével vagy épp csak a simogatással szabályozza az ember szívverését, erősíti mentális egészségét, csökkenti a stresszt és aktívan közreműködik a közösség tagjainak interakciójában” – meséli Lajos Bernadett, az Irodakutya alapítója, aki tanácsadó munkájával támogatja azon irodák kutyabaráttá válását, ahol erre igény mutatkozott.

Látványosan növekszik Magyarországon azoknak a munkahelyeknek a száma, ahová magukkal vihetik kutyájukat az ott dolgozók. A jelenlegi munkaerőpiaci helyzet szerencsére kedvez az ilyen törekvéseknek: a munkaadók egyre több jóléti szolgáltatással bővítik az irodai életbe visszatérőket, felismerve annak jótékony hatását az egyénre és a közösségre egyaránt.  A MARS már régóta támogatja a kisállatok munkahelyi tartását, kiemelve azok pozitív hatását az irodai légkörre.

Amikor úgy éreztem, eljött az ideje, hogy egy kutyus csatlakozzon a mindennapjainkhoz, a döntésben nagy szerepet játszott a Mars támogatása a kutyabarát irodai szemlélettel. Sully hetente többször is jön velem a munkába, aminek nála talán csak a munkatársaim örülnek jobban. Láthatóan mindenkinek jól esik napközben pár percnyi simogatás vagy játék szünet

– mondta Villányi Gábor, a MARS Central Europe Senior Trade Marketing Managere.

Kezdőtippek egy állatbarát iroda kialakításához

Az állatbarát iroda megvalósításához néhány alapvető tényezőt mindenképpen szem előtt kell tartani. Fontos megvizsgálni a jogi kérdések mellett az alkalmazottak egészségügyi állapotát és a lehetséges allergiákat is. Általánosságban elmondható, hogy egy modern, kutyabarát irodának mentesnek kell lennie minden olyan nem megfelelő dologtól, ami veszélyezteti a kutya egészségét. Ilyen lehet például egy nyitott tartály, vagy fedetlen kábelek a földön. A megfelelő felkészülés persze nem csak a munkáltató, hanem a gazdi oldaláról is elengedhetetlen: ha a munkaadó kutyabarát irodát alakít ki a belső igények alapján, akkor kutyatulajdonosként rendkívül fontos a szabályok betartása. Az pedig kifejezetten praktikus lehet, ha van néhány Pedigree jutalomfalat az irodában, hogy néha megajándékozzuk vele négylábú társainkat.

Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, megrendelője a Mars Magyarország.

kutya az irodában kutya és gazdája kutya munkahelyen munka

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink