hirdetés

Kutya vezette Japán egyik legsikeresebb tarfikját: bemutatjuk a híres shiba inut

Szénási Szimonetta

2023. április 24 - Képek: fox white/YouTube; iq eu/YouTube

A roppant aranyos kutya évekig dolgozott eladóként a tokiói trafikban, ami érhető módon nagyon fellendítette az üzletet.

hirdetés

A tokiói Suzuki dohánybolt nem csak a snack- és cigarettaválaszték miatt volt népszerű. Az emberek a világ minden tájáról látogatták az aprócska boltot abban a reményben, hogy találkozhatnak az ott dolgozó, végtelenül aranyos eladóval. Aki történetesen egy shiba inu volt. A már nyugdíjas éveit élvező kutyus beleírta magát a kutyás történelembe.

Shiba san./Kép: iq eu/YouTube

Shiba san

A tisztelet jeleként Shiba san (az utótag a japán nyelvben a tiszteletet és a nagyrabecsülést fejezi ki) névre keresztelt kutya arról volt híres, hogy a bolt üvegablakát elcsúsztatva széles kutyamosollyal fogadta a vásárlókat. Nem csodálkozunk, hogy a világ minden pontjáról érkeztek a vevők, akiket nem a dohánytermékek vagy az egyéb árucikkek, csak és kizárólag a pultban csóváló shiba inu érdekelt.

A szorgalmas négylábú a barátságos fogadtatás mellett előszeretettel mutatta meg potenciális vevőinek az üzlet kínálatát, kiváltképp az uborkákat.

Az előzékenységéért cserébe pedig a legnagyobb örömmel zsebelte be a simogatásokat és egyéb kedvességeket a rajongóitól. Amikor pedig nem dolgozott, akkor a kiadóablak mellett szundikált, mindig készen a következő vásárlóra. Azok pedig sorra osztották meg a kutyáról készült fényképeket és videókat, amik egy csapásra híressé tették az ebet, akinek hála a bolt is igen nyereségesen működött a hírek szerint.

Az alábbi angol nyelvű videóban láthatod Shiba sant munka közben:

@maruchanforeverwithme

Meet Shiba-san, the now-retired shop assistant at the former Suzuki Tobacco Shop in Tokyo, Japan.

♬ original sound – maruchan

Boldog nyugdíjas évek

Shiba san gazdája, egyben főnöke, Azumy 2015. október 30-án zárta be nevezetes boltját, ami egyúttal kedvence nyugdíjazását is jelentette.

Shiba san is nyugdíjba vonult. Sajnálom, hogy csalódást kell okoznom nektek, akik egészen idáig jöttetek, hogy találkozzatok vele

fejezte ki együttérzését a csalódott látogatók felé, akik lemaradtak a szenzációs kiszolgálásról.

Szerencsére senkinek sem kellett végső búcsút vennie a kutyától, gazdája ugyanis időről időre a közösségi médiában továbbra is megoszt róla egy-egy friss felvételt. Bár a kommentekből ítélve a rajongók keveslik a híradást, és nagyon hiányolják a kutyust.

Meglepő munkakörök

A japán eladó mellett számos olyan meglepő munkakör van, amelyben négylábú társaink remekül helytállnak. Például kiváló labdaszedők lehetnek a tenisztornákon. Mint korábban meséltünk róla, a Brazil Open szervezői úgy döntöttek, kiaknázzák a kutyák labdaszenvedélyét, és szerződtették őket labdaszedőknek. 2016 óta speciális felkészített ebek gyűjtik össze az eltévedt teniszlabdákat a mérkőzéseken. „Munkaruhájuk” is van: kendőt és fejpántot viselnek.

Íme a labdaszedő-bajnokok:

Ugyanakkor remek vízimentő, homárhalász, szarvasgombavadász, sőt akár bálna– vagy teknősjelző is lehet belőlük, hogy csak néhány lehetséges szakmát említsünk a sok közül. Hogy senkiben ne maradjanak kérdések a szokatlan feladatok kapcsán: a bálnaleső kutyák a nyílt vízen szagolják ki a bálnák ürülékét, majd a hajó orrába sétálva jelzik azt a velük utazó kutatóknak, így szolgálva a tudományos vizsgálatokat. A teknősök megfigyelésével megbízott Ron kapitány feladata pedig az, hogy jelezze a Disney Természetvédelmi Csapat tagjainak, ha egy nőstény teknőc valahol éppen friss tojásokat rakott le. Ebben a tojásrakás során termelődő nyálka illata az iránymutató a számára.

Még hosszasan sorolhatnánk a különleges és hasznos munkákat, amelyeket az ember legjobb barátja képes betölteni, ezzel (is) kivívva elismerésünket és csodálatunkat.

híres kutya híres kutyák japán japán kutyafajták kutya és ember kutya és ember kapcsolata kutya munkahelyen munkahely nyugdíj shiba inu Shiba Inu érdekességek

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink