hirdetés

Így menekült meg a krokodiloktól a hihetetlenül okos kutya (videó)

Mádi-Krezinger Cintia

2024. március 25 - Kép: Getty Images Hungary

A gyors segítség és az eb azonnali reakciója nélkül az esetnek szomorú vége is lehetett volna.

hirdetés

Számtalan esettel találkoztunk már, amikor kutyák életveszélyes helyzetbe kerültek, és csak a szerencsén múlott az életük. A szerencsén, illetve azon, hogy mennyire okos a kutya. Az alábbi felvételen szereplő állat elképesztő lélekjelenlétről és hihetetlenül gyors észjárásról tett tanúbizonyságot.

@jfm.84

Menos mal qué existen perdonas asi ☺️ #heroe #perro #salvar #cocodrilo #rio #entretenimiento

♬ sonido original - Funny account 👌🏻

Többet ésszel

A videóból is láthatjuk, hogy a kutyák rendkívül intelligens lények. Éles eszüket pedig fontos, hogy elkényeztetett házi kedvencként is használni tudják. A kiegyensúlyozott és boldog élethez szellemi stimulációra is szükségük van. Ráadásul kutatások bizonyították, hogy a trükkök tanulása még a demencia megelőzésében és kezelésében is segít. Bár a napi rendszeres testmozgás elengedhetetlen a fizikai egészségük szempontjából, az intelligencia fejlesztése ugyanolyan nélkülözhetetlen szerepet játszik az általános jóllétükben.

Természetesen nem kell extrém feladatokra gondolni, ha négylábú barátod képzéséről van szó. Ide kattintva ötleteket találsz egyszerű, a kutya számára mégis nagyon élvezetes feladatokhoz.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

demencia intelligencia kutya mentális egészség mentális stimuláció trükk tanulás

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!