hirdetés

Borzasztó tettre bíztatták a segítséget kérő férfit

Vermes Nikolett

2023. szeptember 4 - Fotó: GettyImages

prérifarkas

Először maga a ház tulajdonosa sem tudta eldönteni, hogy mit lát a szemével. Amikor beazonosította az állatot, azonnal segítséget kért az interneten. Sokkoló, ami ezek után következett.

hirdetés

A dél-mississippi férfi egy napon egy furcsa jelenségre lett figyelmes a teraszára lépve. Ahogy kiért a házból, meglátott egy összekuporodott állatot. Első ránézésre azt hitte, hogy csak egy elveszett kutya talált menedéket nála, de ahogy közelebb ment látta, hogy egy prérifarkas kuporog a teraszán.

A prérifarkast az ösztönei vitték az emberek közelébe

Veszélyes ragadozót talált

A amerikai férfit nagyon meglepte, hogy nem egy kutyával van dolga, hanem egy prérifarkassal. Az állat a közeli erdőből érkezhetett és vélhetően valami élelmet vagy innivalót keresett magának.

Az érintett beszámolója alapján nagyon rossz állapotban volt, és mivel nem tudta, hogy mi a teendő, az internet népétől kért segítséget.

Elvégre, egy prérifarkasnak nem lehet csak úgy odatenni egy tál vizet, mint egy kutyának, hiszen a sokkal kiszámíthatatlanabb. A férfi azonnal készített egy fotót a farkasról, és posztolta a közösségi médiában, a hozzászólásban pedig segítséget kért az emberektől, hogy mondják el neki, ilyenkor mégis mi a teendő. De az internetezők maguk váltak prérifarkasokká.

Azt akarták, hogy ölje meg

Segítségnyújtás nem érkezett, legalábbis érdemben semmiképp. A prérifarkasról posztol kép alatt egymás alatt sorakoztak a hozzászólások, amelyek arra biztatták a megtalálót, hogy ölje meg. Még konkrét ötleteket is adtak az állat kivégzésére vonatkozóan. Volt, aki egyenesen azt tanácsolta, hogy most azonnal agyon kell lőni egy puskával. Mások további érvekkel támasztották alá az ölés melletti hangadók véleményét. Mondván,

ha a férfi nem öli meg a farkast, akkor ő fog végezni vele;

vagy hogy biztosan veszett, így végezni kell vele. De a megtaláló nem engedett a tömeges gyűlöletkeltésnek. Mivel nem kapott semmilyen érdemi segítséget, felhívta a helyi állatmentőket, aki azonnal cselekedtek.

A fajtára nem jellemző ez a gondolkodás

Szabadon engedték a prérifarkast

A helyszínre érkező állatvédők megerősítették, hogy valóban egy prérifarkasról van szó, ám az állat elpusztítás fel sem merült. A szakemberek állatorvoshoz vitték a farkast, és hamarosan beigazolódott a férfi elképzelése. A prérifarkas valóban ételt és innivalót keresett magának az ember lakta területen, ugyanis a teljes kiszáradás szélén volt.

A fajra nem jellemző, hogy emberek közelébe megy, inkább az erdőben keresnek maguknak zsákmányt.

A közelmúltban jellemző szárazság miatt hagyhatta el az erdőt a megtalált példány, aki csupán a szomját akarta csillapítani. Az állatorvos gondoskodott a farkas felépüléséről, majd az állatvédők vissza engedték az erdőbe. A megtaláló pedig csalódottan vette tudomásul, hogy az emberek többsége előbb végezne félelem miatt egy idegen állattal, mint hogy megmentse.

farkas felelősség idegen kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!