hirdetés

Teljesen kivirult a 14 éves menhelyi kutya, amikor otthonra talált – különleges meglepetést kapott

Hangai Lilla

2024. április 22 - Képek: Getty Images Hungary

A komolyabb kutyás témák fontosak és hasznosak, néha azonban szükség van olyan szívmelengető írásokra is, mint Larry nagypapa története.

hirdetés

Élet 14 után is van, sőt, Larry számára akkor kezdődött csak el igazán! Időskorára sem vesztett semmit a lelkesedéséből, még úgy sem, hogy menhelyen kellett várnia szerető otthonára. Így virult ki a szenior négylábú.

Örökbefogadó kerestetik egy nagypapának

Larryt, az akkor 13 éves staffordshire bullterriert 2023 júliusában hirdették meg örökbefogadásra. Az előzetes terv azonban az volt, hogy egy olyan szeretetházba kerül utolsó éveire, ahol rendszeresen mellette tudnak lenni. A történet azonban más fordulatot vett. Amikor ideiglenes gondozójához került, ott teljesen kinyílt, és megmutatta személyiségének minden árnyalatát. És még azt is, hogy bár nem mai fiú már, az életet még mindig úgy tudja élvezni, akár egy kölyökkutya. Abban évben karácsony előtt pedig örökbefogadóra is talált.

Egyszerűen minden érdekli, mindent imád, mindenhol és mindenkivel jól érzi magát. Szépkora ellenére nagyon szeret kalandozni, és úgy bírja a tempót, akár a fiatalok. Annak ellenére azonban, hogy Larryt nagyon könnyű boldoggá tenni, van valami, amitől az ő kis szíve is hevesebben vert az átlagnál. Ezek pedig a tűzoltóautók.

Amikor először hallotta meg egynek a hangját, néma vonyítással, „aúúúúúú”-ra nyújtott szájjal kísérte. Legközelebb már magabiztosabb volt, és ki merte ereszteni a hangját, amely jó szokásán azóta sem változtatott. Még egy nyílt napra is ellátogattak vele a tűzoltóságra, ahol beülhetett az autóba is, és tettek vele egy kört. Olyan öntudatosan ült a piros járgányban, mintha eddig mindennap a fedélzetén teljesített volna szolgálatot.

Egy szenior négylábú ruhában

Ha megnézted a fenti videót, akkor láthattad, hogy Larry nagyapó a legtöbb felvételen visel valamilyen ruhát. Bár sajnos erre nem tértek ki a videóban, a véleményünk szerint ennek több oka is lehet, és valószínűleg egyik sem az, hogy bohócot csináljanak a kutyából.

Ahogy egy kutya öregszik, egyre jobban érzi a hideget, ugyanis egyre nehezebb szabályoznia a testhőmérsékletét. Az az energia, amelyet arra használ fel a hidegebb napokon, hogy melegen tartsa magát, hajlamosabbá teheti más betegségekre. Valamint, néhány felvételen jól látható, hogy az ízületei kicsit merevebbek már, aminek az oka az artritisz is lehet. Hogy az artritisz tüneteit enyhítsük, fontos, hogy melegen és szárazon tartsuk az ebet, amire szintén jó szolgálatot tehet a kutyaruha.

Larry kis testű kutyának számít, így ha a 14 kutyaévét emberi években szeretnénk kifejezni, akkor bizony sokkoló, de az eb a 78. életévét tapossa. Ide kattintva elérheted a táblázatunkat, melyből könnyen kikalkulálhatod te is, milyen idős kedvenced emberi években.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube-csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

cuki kutya cuki videó idős kutya megható kutyás történetek öreg kutya staffordshire bullterrier szenior kutya videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink