hirdetés

Lélegzetelállító videó, hogyan riasztja el a juhászkutya a medvét

Hangai Lilla

2024. március 22 - Kép: Getty Images Hungary

Semmi félelmet nem mutat a juhászkutya, egyenesen a medve elé szalad, hogy megmutassa neki, ki az úr a háznál.

hirdetés

A felvételen szereplő szlovák csuvacs elképesztő lélekjelenlétről és bátorságról tesz tanúbizonyságot, amikor elkergeti a rá bízott nyájra támadó barnamedvét. A mackó a határozott fellépésre reagálva szerencsére jobbnak látta továbbállni, így a felvételt az érzékenyebbek is nyugodtan megnézhetik.

A köztudatban erőteljesen él a medveölő kutyák mítosza, főleg, hogy néhány éve már hazánkban is újra egyre elterjedtebbek a medvék, leginkább az északi országrészben. Ide kattintva Bartha Lászlóval készült beszélgetésünket olvashatod el, aki „aktívan dolgozó pásztorkutyák generációit helyezte el nyájak mellett Székelyföldön, ahol Európa legnagyobb számú és sűrűségű medvepopulációja él.

Ide kattintva pedig a Dívány cikkét érheted el, ahol prof. dr. Heltai Miklós, a MATE Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézetének igazgatója magyarázza el, hogyan kell viselkedni, ha medvével találkozunk. Gondoltad volna, hogy erre már a Normafánál is van esély?

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

juhászkutya kutyás videó medve szlovák csuvacs videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!