hirdetés

Ez rémítette halálra a hatalmas őrkutyát: videón, ahogy reszket

Hangai Lilla

2024. február 23 - Képek: Getty Images Hungary

Jules Warnernek egy kis tanyája van Alberta (Kanada) környékén, ahol kecskéket is tart. Huck, kedves őrkutyája a napokban megdöbbentő bátorságról tett tanúbizonyságot.

hirdetés

A rettegő kutya teste félelmében teljes egészében reszketett, ugyanis a környéken tűzijátékoztak. Ennek ellenére nem volt hajlandó elmozdulni a rá bízott kecskék mellől, hiszen szolgálatban volt. Gazdája igyekezett megnyugtatni, de még a közelsége sem hozott Huck számára enyhülést. „Egész idő alatt remegett a félelemtől. Annak ellenére, hogy nagyon meg volt rémülve, nem tudtam rávenni, hogy otthagyja a szolgálatot. A kecskéi a családja, és saját félelmein túlmenően biztonságban akarta őket tudni” – magyarázta a gazda.

@younghomestead

Courage is not the absence of fear, but rather the judgment that something else is more important than fear Huck is the bravest boy, keeping watch over his herd while he himself is terrified #livestockguardiandog #maremma #dogswithjobs #goatherd #goatsoftiktok #homestead #homesteadlife #canadianfarmer

♬ original sound – 🇨🇦 Jules | Young Homestead

Huck egy abruzzói juhászkutya, aki nem véletlenül hasonlít annyira a kuvaszra, a pireneusi hegyikutyára és a szlovák csuvacsra is: feltételezhetően közös őstől származnak. Híres figyelmes, élénk, bátor természetéről, és arról, hogy a rábízott javakat bármi áron védelmezi. Huck fajtájának minden erényével rendelkezik, még saját félelme sem állította meg abban, hogy ellássa kötelességét.

A tűzijáték még a legkeményebb ebeket is megviselheti. Ebben a cikkben állatorvos mondja el, mit tehetsz, hogy enyhítsd ilyenkor a szorongásukat.

 

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

cuki videó őrző védő kutya őrző-védő őrzőkutya pireneusi hegyikutya tűzijáték videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink