hirdetés

Elképesztő, mit művelnek ezek a bátor tacsik a hatalmas kígyóval (videó)

Hangai Lilla

2024. március 15 - Képek: Getty Images Hungary

Ilyet még biztosan nem láttál! Minket is meglepett, milyen intenzíven él bennük ősi örökségük.

hirdetés

A két rövidszőrű tacskó eszméletlen bátorságról és harciasságról tett tanúbizonyságot, ahogy a méretes kígyót ártalmatlanná tették. Ami, ha jobban belegondolunk, talán nem is olyan meglepő. Ezeket a lelkes kis fickókat ugyanis eredetileg vadászatra tenyésztették ki. Ráadásul nem is akármilyenre! Nem csak nyúlra vetették be őket, de a sztenderd méretű ebeket borzokra, rókákra és még vaddisznókra is. Jellemző munkájuk a vad utánkövetése mellett a kotorékozás volt, vagyis a föld alá bújva, a saját üregéből kellett a dúvadat kiugrasztaniuk.

Bár hazánkban is élnek mérges kígyók, elvétve akadhatunk csak össze velük. A Dívány ezen cikkéből megtudhatod, mi a különbség a sikló és a kígyó között, és hogy néznek ki az itthon fellelhető mérges fajok.

Ide kattintva megtudhatod, hogy kinek is való tulajdonképpen a tacskó, ez az igazi öntudattól duzzadó, vakmerő legény, itt pedig azt meséljük el, hogyan harcoltak valaha a Colosseumban medvék és farkasok ellen.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

kutya kígyó rövidszőrű tacskó tacskó videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!