hirdetés

7 dolog, amit csak a tacskógazdik érthetnek

Hangai Lilla

2024. július 7 - Képek: Az Én Kutyám, Getty Images Hungary

Tacskós gazdinak lenni életforma, az már egyszer biztos!

hirdetés

Összegyűjtöttünk 7 olyan dolgot, amit csak egy tacskógazdi érthet igazán. A cikk végén pedig egy nagyon izgalmas dologra is felhívjuk a figyelmedet.

Micsoda, báj, micsoda elegancia! / Fotó: Az Én Kutyám

1.) Kis testbe szorult óriási hangerő

Hangjuk alapján akár óriások is lehetnének. Ebből a kicsi testből olyan határozott és erőteljes ugatás képes előtörni, hogy néha valóban meglepő lehet hallani őket. Egy ízig-vérig vadászkutyának szüksége is van az erejének demonstrálására.

2.) Egy tacsi bizony MAKACS

Csupa nagybetűvel. Ha a szótárban a makacs szó definícióját keresed, van arra esély, hogy csupán ennek a rövid lábú ebnek a képét találod ott. Olyan eltökéltek, hogy ha a gazdik hagyják, a tacsik képzik ki őket.

3.) Az Oscart kapja… a tacskó!

A tacskók makacssága fenomenális színészi képességekkel is társul. Mesterien sajátították el a tragika, a komika, a naiva, a bonviván szerepét is, attól függően, éppen mit szeretnének elérni. Az biztos, hogy mellettük a gazdinak egy unalmas pillanata sincs.

Nem csak a tacskógazdik olvadnak el ettől a pillantástól

4.) A hűség új értelmet nyer a közelükben

A gazdi a tacskó kis szívének kakaós csigájának édes és szaftos közepe. Az ilyen jellegű kedvességtől és ragaszkodástól az ember érzelmei képesek teljesen túlcsordulni. A legtöbb tacskógazdi számára abszurdnak tűnik a gondolat, hogy az életben valaha más fajtát tartson.

5.) Bocsi, nem hallottam…

A szelektív hallás nem csak az emberek sajátja. Kérd meg a tacskódat valamire, amit nem szeretne megcsinálni, és máris szemtanúja lehetsz egy kutya szelektív hallásának. Mintha csak ott sem lennél, folytatja, amibe lelkesen belekezdett. Nos, tulajdonképpen értékelnünk kell az elkötelezettséget, igaz?

6.) Az összebújás a szenvedélyük

Van valami, amit egy tacskó jobban szeret annál, mint hogy minél közelebb legyen a gazdájához? Az evés nagyon szorosan áll a második helyen, mégis, a tapasztalataink szerint mindegy, hogy hogyan, és a gazdi mely testrészéhez, de közel akarnak lenni.

Az egyik legkedvesebb képünk / Fotó: Az Én Kutyám

7.) Mesterségük címere, az ásás

Ennek az időtöltésnek azonban nemcsak a szabadban, de a lakás oltalmában is előszeretettel hódolnak. Szívesen ássák ki a kanapé réseit, a szőnyeget, vagy a vetett ágyát. Sosem tudni ugyebár, hogy mi rejtőzhet ott.

Falkaséta a tacskógazdiknak és kedvenceiknek a DOGZ Fesztiválon

Szeptember 7-én, a Városligetben kerül megrendezésre a DOGZ Fesztivál és Konferencia, ahol a színpadi előadások kivételével minden program ingyenes. A részletes beosztásban ide kattintva merülhetsz el. Egy kis ízelítőt azonban adunk:

Mindegyikük más karakter / Fotó: Az Én Kutyám

Az egész napos családi program keretében 16 hazai és nemzetközi szinten is elismert kutyás szakértő lép színpadra, akik mind a kutyabarátoknak, mind a kutyás világ szakembereinek szolgálhatnak érdekes és hasznos információkkal. Emellett bemutatkoznak fajtaklubok, menhelyek, kutató- és mentőkutyák, valamint magyar kutyafajták is. Továbbá olyan kutyás sportok bemutatóit is láthatod, mint az agility, a dog dancing, a mondioring vagy a terelés, hogy csak néhányat említsünk a programelemek közül. És ahogy egy fesztivál esetében dukál, ízletes ételekkel és italokkal frissíthetitek fel magatokat a programok között!

Mi az a falkaséta?

A falkaséta tulajdonképpen egy nagyon egyszerű, de annál nagyszerűbb koncepció. A kutyák és a gazdáik összegyűlnek egy kiválasztott helyszínen, majd elindulnak, hogy általában egy előre meghatározott útvonalon tegyenek egy sétát. A mozgás, a séta, amely során a kutya számos ingerrel és élménnyel gazdagodik, többek között arra is jó, hogy átmozgassa az ebet, és hogy lehetősége legyen a fajtársaitól tanulni. A gazdiknak pedig lehetősége van ismerkedni, megosztani a fajtával kapcsolatos tapasztalataikat, tanácsaikat.

Úgy szeretjük a tacskókat, mint Gombóc Artúr a csokit: mindenféle formában és színben

A falkaséta, ahogy írtuk is, ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit ide kattintva tudsz megtenni. A Facebook-eseményre is érdemes jelentkezni, ugyanis ott is, ahogy később e-mailben is, közzéteszünk majd hasznos információkat és tudnivalókat, de regisztrálni a honlapon ettől függetlenül is szükséges.

Mi már nagyon izgatottak vagyunk, alig várjuk, hogy találkozzunk veletek és kedvenceitekkel!

Ide kattintva Vértes Lucával, az Idesüss kennel tulajdonosával, tacskótenyésztővel készült beszélgetésünket olvashatod el a tacsik igazi karakteréről.

dogz dogz fesztivál és konferencia DOGZ-2024 hosszúszőrű tacskó rövidszőrű tacskó szálkásszőrű tacskó tacskó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!