hirdetés

Ha még nem próbáltad a falkasétát, most itt van rá a lehetőség!

Hangai Lilla

2024. július 1 - Képek: Getty Images Hungary

A falkaséta egy remek lehetőség mind a kutya, mind a gazdi számára, ezzel az aktivitással ugyanis egyszerűen gazdagíthatják a kapcsolatukat. Emellett hozzájárul az eb szocializációjához és oktatásához is, valamint biztosítja a fajtársakkal töltött hasznos időt és a testmozgást. Mindezt ingyen.

hirdetés

A következőkben elmondjuk, mi is pontosan az a falkaséta, és hogy a szeptember 7-én, a Városligetben megrendezendő DOGZ Fesztivál és Konferencián hogyan vehetsz részt egy ilyen eseményen.

A falkaséta a gazdi és a kutya számára is élvezetes, izgalmas program lehet

Mi az a falkaséta?

A falkaséta tulajdonképpen egy nagyon egyszerű, de annál nagyszerűbb koncepció. A kutyák és a gazdáik összegyűlnek egy kiválasztott helyszínen, majd elindulnak, hogy általában egy előre meghatározott útvonalon tegyenek egy sétát. A mozgás, a séta, amely során a kutya számos ingerrel és élménnyel gazdagodik, többek között arra is jó, hogy átmozgassa az ebet, és hogy lehetősége legyen a fajtársaitól tanulni.

Mint tudjuk, ahogy a farkasok, úgy a kutyák is társas állatok. Fontos számukra, hogy minél változatosabb körülmények között érintkezzenek más emberekkel és kutyákkal. Egy falkaséta alkalmával ezt oldott és biztonságos környezetben tehetik meg. Egy ilyen szituáció a legtöbb kutya számára arra is kiváló közeget teremt, hogy gyakorolja a sétát, valamint azt, hogyan viselkedjen akkor, amikor ilyen sok impulzus éri. Ez magabiztosabbá teheti, és a kutya-gazda kapcsolatot is egy magasabb dimenzióba emelheti.

Összefoglalva tehát amellett, hogy remekül szocializálhatjuk és taníthatjuk így a kutyánkat, egyszerre stimulálhatjuk mentálisan és fizikálisan is, továbbá lehetőséget adunk neki arra, hogy tanuljon a fajtársaitól. Egy falkaséta során a rendkívül éles megfigyelőkészséggel rendelkező ebek elleshetik egymástól, hogyan érdemes reagálni bizonyos dolgokra. Ami egyébként egy teljesen természetes folyamat, amelyhez emberi beavatkozás nem is szükséges.

Falkaséta a DOGZ Fesztiválon

A DOGZ Fesztiválon a színpadi előadások kivételével minden program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ide kattintva tudsz, itt pedig a részletes programban tudsz elmerülni. Egy egész napos családi program keretében 16 hazai és nemzetközi szinten is elismert kutyás szakértő lép színpadra, akik mind a kutyabarátoknak, mind a kutyás világ szakembereinek szolgálhatnak érdekes és hasznos információkkal. Emellett bemutatkoznak fajtaklubok, kutató- és mentőkutyák, és magyar kutyafajták is. Továbbá olyan kutyás sportok bemutatóit is láthatod, mint az agility, a dog dancing, a mondioring vagy a terelés. Sőt, annak is szemtanúja lehetsz, hogyan dolgozik egy NAV-os szolgálati eb. És ha ez nem lenne elég, kedvenced részt vehet még ingyenes szívférgességszűrésen, kutya & gazdi fotózáson, és játszhattok különböző kutyás kvízekkel is, hogy csak néhányat említsünk a programelemek közül. És ahogy egy fesztivál esetében dukál, ízletes ételekkel és italokkal frissíthetitek fel magatokat a programok között!

DOGZ Fesztivál és Konferencia a Városligetben

Kutyás bemutatókkal, falkasétával, kutyás sportokkal, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal várunk minden kutyabarátot szeptember 7-én a Városligetben, az év legnagyobb kutyás rendezvényén. Írd be már most a naptáradba.

Add to Calendar

A fesztivál és a szakmai konferencia részletes programját Itt megtalálod.

A fesztiválon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

IDE KATTINTVA REGISZTRÁLHATSZ

Visszatérve a falkasétára: 10 órától lesz a bernipásztorkutya-falkaséta, 12 órától a vizslafalkaséta, 14 órától a tacsis falakséta, 16 órától a goldenretriever-falkaséta, majd a 18 órától kezdődő beagle-falkasétával zárjuk a napot. Az útvonalról és minden egyéb közérdekű információról e-mailben fogunk majd értesíteni. Amit azonban elöljáróban érdemes tudni, hogy a falkasétán minden ebnek viselnie kell pórázt. A kontroll fenntartása felelősség is ebben az esetben, a póráz használatával pedig elkerülhető a legtöbb baleset. Valamint feltétlenül legyen nálad a kutyus érvényes oltási könyvecskéje is.

Mi abban bízunk, hogy ez az esemény nemcsak a kutyák számára lesz hasznos és élvezetes, de a gazdik is egy közösségformáló, jóleső programként élik majd meg! Nekünk pedig lehetőségünk lesz találkozni veletek kötetlen formában, személyesen is.

Ha úgy érzed, hogy a séta nem megy még olyan simán, mint ahogy szeretnéd, ide kattintva megtudhatod, hogy mi okozhatja, és mi lehet rá a megoldás.

dogz dogz fesztivál és konferencia dogz konferencia DOGZ-2024 falkaséta

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!