hirdetés

Üstök, a nyomozókutya, aki kiváló szimatának köszönhetően a tolvaj házáig vezette a rendőröket

László Enikő

2021. október 18 - Forrás: police.hu

A Kemecsei Rendőrőrsre érkezett bejelentés lopás miatt. A helyszínre Üstök, a szolgálati kutya érkezett Labbancz Zoltán r. főtörzsőrmesterrel, és hamar nyomra bukkant.

hirdetés

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Kemecsei Rendőrőrsén tett bejelentést 2021. október 13-án egy kemecsei lakos, mely szerint a tulajdonában lévő lakatlan házának a melléképületbe betörtek, ahonnan a szerszámokat, bicikliket és egy mosógépet vittek el. A bejelentés után a kemecsei rendőrök nyomkövető szolgálati kutyát is bevontak a nyomozásba, az ismeretlen tettes felkutatása érdekében.

Fotó: police.hu

Labbancz Zoltán r. főtörzsőrmester Üstök hívónévre hallgató szolgálati kutyájával kezdte meg a nyomkövetést. A négylábú a helyszínen azonnal szagot fogott, és az elkövető lakóhelyéig vezette a rendőröket, ahol megtalálták az ellopott értékeket is, majd visszaadták a tulajdonosának. A rendőrök a feltételezett elkövetőt elfogták, a rendőrőrsre előállították és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták. A kemecsi nyomozók a 37 éves helyi férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit az illetékes ügyészség indítványára a bíróság elrendelt.

(Képek: police.hu)

keresőkutya nyomozókutya rendőrkutya rendőrség

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink