hirdetés

Azt hitte kutyákat vásárolt, de szteroidozott görényeket vitt haza

Vermes Nikolett

2023. augusztus 12 - Fotó: GettyImages

A vásárló azt hitte, hogy uszkárt vett, de az állatorvos felvilágosította. Kiderült, nem hogy a fajtát sem találta el, hanem teljesen másmilyen állatot adtak el neki.

hirdetés
  1. Ha nem láttuk volna saját szemünkkel a felvételeket, magunk sem hinnénk el, hogy milyen csúnyán átvertek egy  vásárlót. A nő  arra készült, hogy végre magához veheti a régóta várt toy uszkár kölyköket, de helyettük két görény került hozzá. Az állatorvosnak is nagy meglepetést okozott, amikor felismerte, hogy bizony nem kutyákat vizsgál, hanem valami egészen mást.
Toy uszkár

 

A szteroid miatt nőttek meg a görények

Az eset a Buenos Aires-i La Salada piacon történt, amely a térség egyik legnagyobb és legnépszerűbb árusító helye. Ahogy minden piacon, itt is sok kutyát árulnak, közöttük a legdivatosabb fajtákat, mint például a toy uszkár. A kutyák ott sorakoznak egymás mellett és várják a gazdájukat, akárcsak az eladók, akik fekete üzletet folytatnak. Legalábbis az a férfi biztosan, aki valójában nem kutyákat akart eladni, hanem görényeket. A legrosszabb az egészben, hogy sikerült neki, méghozzá nem első alkalommal. Eddig egy férfit és egy nőt vert át. De hogyan lehetséges mindez? Azt hinnénk, hogy egy laikus is képes különbséget tenni egy görény és egy törpe uszkár között. A titok a következő: a görények megszólalásig hasonlítottak a kölyök uszkárokra, ugyanis születésükkor annyi szteroidot kaptak, hogy külalakjuk jobban hajazott egy kutyára, mint görényre.

Az uszkár és a görény egymás mellett – Te meg tudnád különböztetni?

A csaló aljas módszerhez folyamodott

Az átvert nő tehát abban a tudatban fizetett kétszer 150 dollárt (közel 100.000 forint), hogy ezt kettő fehér toy uszkárért cserébe adta. A toy uszkárok épp úgy néznek ki, mint nagyobb fajtársaik, csupán méretükben térnek el. Egy ilyen kutyus marmagassága kisebb, mint 28 cm, és súlya csupán 3-4 kg. Boldogan vette magához a törékeny állatokat, és a piacról egyenesen az állatorvoshoz ment, hogy a kölykök megkapják a kötelező oltásokat. Ekkor szembesült vele, hogy nem két kutya van a karaji között, hanem két görény. A nő abban a tekintetben felelős, hogy szaporítótól vásárolt, hiszen az állatoknak nem volt törzskönyve – azonban még így is áldozatnak minősül. A tettes a csaló, aki a lehető legolcsóbb és legcsúnyább megoldást választotta, hogy pénzt szerezzen.

Egyszerűen befogta a fehér bundájú görényeket, és szteroidot adott a kölyköknek. Az illegális teljesítmény- és tömegnövelő szer megtette a hatását, a vékony görények szépen gömbölyödtek. Rövid időn belül olyan izomzatot növesztettek, hogy egy kis tupírozás után pontosan úgy festettek, akár a kölyök uszkárok.

A görényeket árusító férfi megúszta a büntetést

Arról nincs információnk, hogy a vásárló nő mit kezdett a két görénnyel, ám az biztos, hogy nem tett feljelentést a férfi ellen. A csalóval szemben korábban egyszer sem emeltek vádat, noha többeket átvert ezzel a csellel. A Buenos Aires-i La Salada piacon ebben a pillanatban is több szaporító próbálja eladni az állatokat, és a hatóságok nem tesznek semmit.

Azonban ez a hír nagy port kavart, ezért bízhatunk abban, hogy a helyi állatvédők fellépnek a szteroidozott állatok értékesítésével szemben. A piacon árult, kétes állapotú kutyák vásárlását semmi esetre sem támogatjuk, ahogy az állatok teljesítményfokozókkal történő táplálását sem.

csalók divatos kutyafajta törpe uszkár

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink