hirdetés

Vaddisznót nevelt a labrador: az apró malacka ma már 60 kg, de még mindig összebújik pótmamájával

Hangai Lilla

2023. június 25 - Képek: Dora2go Instagram

Dora és Nuwan Kandy városában, Sri Lankán élnek és egy kempingezésről hazatérve egy aprócska, reszkető vaddisznót találtak a portájukon. Befogadták a csöppséget és még pótmamája is került.

hirdetés

Biu Biu, a mentett labrador és fogadott gyermeke, Yezhu különös kapcsolatát mutatjuk be. Egy kutya és egy vaddisznó nem mindennapi történetének lehetsz szemtanúja.

Egy anya elvesztése

A remekül sikerült 3 napos kirándulásukról visszatérve azzal fogadta őket a kertészük, hogy egy csíkos malackát talált a kertben. Az állatok iránt rajongó páros szerint a kicsi valószínűleg valamilyen úton-módon elválhatott a mamájától és nem sikerült visszakerülnie hozzá. Nem gondolkoztak soká – az állat annyira pici volt, hogy még csak pár órája születhetett meg – úgy döntöttek, hogy befogadják és szerető otthont biztosítanak neki. Arra azonban nem gondoltak, hogy a 4 kutyájuk közül egy a vártnál is nagyobb lelkesedéssel fogadja majd az új jövevényt.

Nem hagyták elpusztulni

Dora és Nuwan azonnal beszerezték a megfelelő információkat és kellékeket ahhoz, hogy egészséges vaddisznó lányt nevelhessenek Yezhuból. Dora egyik barátja egy állatvédő szervezetnél dolgozott, aki elmondta, hogy jelenleg sajnos nincs kapacitásuk befogadni a kicsit. Az ugyanis teljes, 24 órás ellátást igényelne óránkénti etetéssel és folyamatosan melegen kellene tartani. A pár egy percet sem gondolkodott, nem hagyhatták meghalni a malackát.

A kanapén aludtak és óránként etetették, melegen tartották a kicsit, Biu Biu pedig mindent megtett az első pillanatoktól kezdve, hogy segédkezzen a feladatban. A pár szerint mondhatni az első pillanatban egymásra találtak. Biu Biu segített megtanulni Yezhunak enni, járni, játszani. Ennek köszönhetően pedig Yezhu viselkedése meglehetősen kutyás lett.

Ma már a 60 kg-ot súrolja a vaddisznó (egy átlagos labrador retriever szuka 25-32 kg), tehát pótmamájának kétszerese, mégis úgy bújik hozzá, mint amikor még elfért Dora és Nuwan tenyerében. Hát igen, van, ami nem változik!

Nem kellett tanítaniuk Yezhut

Dora elmondta, hogy mivel pótmamája és egy cocker spániel, Coco valamint két basset hound, Benjamin és Ginger is szerepet vállaltak a malacka felnevelésében, nekik szinte semmire nem kellett megtanítaniuk. a kutyák intéztek mindent. A három kutya mindenben példa volt a vaddisznó számára, mindenre megtanították. Megismertették vele a háztartás szabályait, a rutint. Kedvenc szokásuk, hogy nemcsak együtt esznek, de egy tányérból is, és a szunyókálás is jobban esik nekik úgy, ha összebújhatnak közben.

Szolgálati közlemény

Bár Yezhu története a lehető legjobban sült el, felnevelni egy vadállatot nem egyszerű feladat. Ráadásul számolnunk kell azzal is, hogy mi lesz majd, ha felnő. Ha kiránduláson, túrán vagy erdei séta alkalmával elhagyatottnak, elesettnek tűnő vadállatra bukkansz, az legyen az első gondolatod, hogy valószínűleg a mamája is a közelben van valahol, aki nagyon dühös lesz, ha a csemetéje körül lát ólálkodni.

Ha azonban nagyon aggódsz miatta és nem hagy nyugodni a gondolat, mindenképpen hívd fel a helyi állatvédelmi szervezetet, akikkel ha ismerteted a körülményeket, el fogják tudni mondani, hogy mit kell tenned.

igaz történet kutya pótmama labrador megható kutyás történetek pótmama vaddisznó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!