hirdetés

Elképesztő túlélés: soha nem volt vízben, mégis 11 kilométert úszott a folyóba esett kiskutya, hogy kijusson a partra

Ferenczi Deborah

2022. május 13 - Képek: YouTube

Gondolkoztál már azon, hogy vajon a kutyák milyen hosszú távot képesek leúszni? Természetesen mindenki olyan 1-2 kilométerre tippelne maximum, hiszen az ebek nem arról híresek, hogy mennyire kiváló úszók lennének. Minden feltételezés ellenére egy nagyon meglepő eset történt, ugyanis egy kis corgi képes volt nem kevesebb, mint 11 kilométert úszni a túlélésért. Az alábbiakban megmutatjuk, hogyan történt.

hirdetés

Fantasztikus kitartásának köszönhetően megmenekült egy kutya, aki beleesett egy folyóba Florida államban. Ami még ennél is meglepőbb volt, hogy 11 kilométerre a baleset helyszínétől, egy ház hátsó kertjében találták meg az állatot.

Az alábbi angol nyelvű videóban láthatod őt:

A kutya, akit a kitartása mentett meg

Jon Atwood magával vitte a kutyáját, Jessicát, amikor elment segíteni anyjának és mostohaapjának, hogy elvigyék jachtjukat Észak-Karolinába. Az Indian folyón hajóztak észak felé, majd amikor észrevették, hogy a Jessica nevű kutyájuk eltűnt. Amint észrevették, hogy a kutyus nincsen velük, kétségbeesetten kezdték keresni az állatot. A család sehol nem találta az ebet, így egyértelmű volt számukra, hogy a kutya vízbe esett. Ekkor egy kis csónakot eresztettek le a vízbe, hogy azzal vizsgálják át a környéket, ám nem találták az ebet. Teljesen kétségbeestek, hiszen addig a kutya soha sem volt vízben, így azt sem tudták a gazdái, hogy egyáltalán tud-e úszni.

Az alábbi angol nyelvű videón látható Jessica története:

A kutya, aki 11 kilométert úszott

Atwood több mint 24 órán át folytatta a keresést. Hogy nagyobb eséllyel találják meg az ebet, a közösségi média felületeken is megosztotta az esetet, és segítséget kért, hátha megtalálta valaki a kutyusát. A Jessica eltűnéséről szóló bejegyzéseknek köszönhetően egy rockledge-i lakos felkereste Jon Atwoodot, ugyanis azt állította, hogy hátsó udvarában találta meg a kutyust. Ez pedig azt jelenti, hogy a baleset helyszínétől a corgi megközelítőleg 11 km-t úszott a Rockledge partjáig, és így kötött ki a háztulajdonosnál. Atwood azonnal oda akarta adni az 500 dolláros jutalmat a megtalálónak, aki visszautasította az összeget, majd visszaszolgáltatta a kutyust, aki teljesen épségben volt a megtett távolság ellenére is. Atwood végül egy Facebook-bejegyzéssel is megköszönte azt, hogy ilyen emberséges volt az, aki megtalálta kedvencét.

Még egy jól úszó embertől is komoly teljesítmény 11 kilométert leúszni, nemhogy egy olyan kutyától, aki előtte nem is találkozott vízzel. Ez a történet is tökéletes bizonyítéka annak, hogy a kutyák hihetetlenül kitartóak.

bátor kutya corgi kitartó kutya kutya a vízben kutya úszik kutya vízbe esett megható kutyás történetek úszó kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink