hirdetés

Ilyen okos és elszánt csivavát még nem láttál – videón a bravúrja

Mádi-Krezinger Cintia

2024. március 20 - Kép: Getty Images Hungary

A kiskutya olyan tettet hajtott végre, amelyre fajtatársainak nagy többsége valószínűleg képtelen lenne.

hirdetés

Ha kutyás sportokról van szó, számos fajta jut az eszünkbe, akik csodálatosan teljesítenek a versenypályán. Az agility megmérettetéseken a border collie-k verhetetlenek, de szinte minden nagy mozgásigényű munkakutya szépen teljesít. Az azonban talán meg sem fordul senki fejében, hogy egy csivava is képes lehet megküzdeni az akadályokkal.

Az alábbi videóban látható kis eb azonban meghazudtolva minden, a fajtájával kapcsolatos sztereotípiát, tökéletesen teljesítette a feladatokat. Igaz, sajnos helyezést nem sikerült elérnie, mivel a rendelkezésére álló egy perces időkeretből kicsúszott. Ami nem csoda, hiszen apró lábaival nem tudott olyan gyorsan futni, ráadásul annyira pici volt a súlya, hogy a libikóka átbillentéséhez is a gazdija segítsége kellett. Ám ennek ellenére is le a kalappal előtte!

Minden kutyának megvan a maga sportja

A kedvencek hétköznapjainak nélkülözhetetlen eleme a testmozgás. Sokan úgy vélik, hogy bizonyos fajták teljesen alkalmatlanok a különböző sporttevékenységekre, ám a valóság az, hogy bármilyen kutya számára megtalálhatjuk az ideális mozgásformát. Ahogy az emberek esetében, úgy a kutyáknál is lényeges, hogy olyasmit csináljon, amiben örömét leli. A videóban szereplő csivava láthatóan boldogan szalad végig a pályán, bizonyítva, hogy a részvétel a fontos.

Ha nem vagy biztos abban, hogy mi lenne a kutyád számára legideálisabb sport, ide kattintva támpontokat találsz a döntéshez.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

agility csivava kutyás sport testmozgás videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink