hirdetés

Lestoppolta a kutya az autósokat, döbbenetes dolgot mutatott nekik

Gerhát Petra

2024. február 23 - Képek forrása: Getty Images Hungary

A kétségbeesett kutyus addig várt az út szélén, amíg meg nem állt mellette egy autó. Az utasokat az erdőbe vezette, hogy mutasson nekik valamit. 

hirdetés

Egy baráti társaság lett figyelmes az erdőszélen várakozó ebre. Az autó sofőrje lefékezett, majd kíváncsiságuktól hajtva hagyták, hogy az eb elvezesse őket az erdő belseje felé. Legalább 5 percig sétáltak, mire sikerült kideríteniük, mit is akart tőlük az anyakutya.

Az erdőben találta anyakutyának nem volt olyan szerencséje, hogy biztonságban hozza világra kölykeit

Különös dolgot tett a stoppos kutya

A kitartó négylábú az erdőben hozta világra kölykeit, őket akarta megmutatni: segítséget kért. Az anyakutya valószínűleg abban reménykedett, hogy valaki észreveszi és segít megmenteni kis családját. A kétségbeesett bundás kölykeinek élete annak ellenére veszélyben volt, hogy az erdőben szült, ugyanis ha nem az éhség, a közelgő fagy és a hó minden bizonnyal végzett volna az apróságokkal.

A csapat egy, a közelben található, elhagyatott gazdasági épület melletti kutyaólba vitte az összes kiskutyát, hagytak mellettük ételt és vizet is, majd másnap visszatértek ellenőrizni, hogy sikerült-e átvészelniük az éjszakát. Hogy mi lett az anyakutya és kölykei sorsa a későbbiekben, arról a videóban nem számolnak már be, azonban remélhetőleg a mentési akció nem állt itt meg és biztonságos családi környezetben élhetnek tovább.

Ha vélhetően szökött vagy eltévedt kutyát találunk, a hazai törvények szerint az, ha van gazdája, könnyen kideríthető, hiszen a kötelező mikrochipen szerepelnie kell a gazda adatainak. Mikrochipolvasó a benzinkutak jelentős részén, már egyes vasútállomásokon is, illetve az állatmentő szervezeteknél is van, azaz lehetőségünk van arra, hogy gyorsan és hatékonyan megkeressük az eb gazdáját.

Érdemes rögtön egy helyi állatmentő szervezetet felhívni ilyenkor, ami tájékoztat a legközelebbi scanner helyéről. A tapasztalat azonban az, hogy jellemzően képviselőik is gyorsan reagálnak és a helyszínre érkezve segítenek abban, hogy hazakerülhessen a kutyus, vagy gondoskodnak az ideiglenes elhelyezéséről addig, amíg új otthonra nem lel.

Hogy miért fontos egy talált kutyus esetén azonnal ellenőriztetni a mikrochipet, arról itt olvashatsz bővebben.

 

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

anyakutya kóbor kutya kutya ellés kutyamama mikrochip talált kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink