hirdetés

Különös módon fizet a boltban a törzsvendég kutya

Szénási Szimonetta

2023. augusztus 31 - Képek: Getty Images Hungary

Negro óriási reklámot csinált az üzletnek azzal, hogy nap mint nap ott vásárol. A boltba járó kutya az Egyesült Államoktól kezdve Dél-Amerikán át Európa-szerte népszerűvé tette a pékséget.

hirdetés

A mexikói Monterrey településen, pontosabban a helyi iskola udvarán található az a boltocska, ahova a diákok járnak megvásárolni az uzsonnájukat. Ám a tanulókon kívül van még egy rendszeres vásárló, aki egyszerre meghökkentő, imádnivaló, s jelenléte nem várt módon lendítette fel az üzletet.

Falevéllel fizet

Ő Negro, egy fekete labrador, az iskola „kabalaállata”, aki elképesztő eszességről és leleményességről tett tanúbizonyságot. A roppant okos eb ugyanis megfigyelte, miként vásárolnak az iskolások. Látva, hogy valami zöldet adva az eladónak, cserébe finom falatokkal távoznak, briliáns ötlete támadt. Az udvaron összeszedte a fákról lehulló faleveleket, majd pénz gyanánt azt kínálta a pultosnak – várva érte a jutalmát. Majd ez nap mint nap megismétlődött: a kutya úgy járt a boltba, mint bármelyik rendes vevő.

A hihetetlen jelenetet egy alkalommal az éppen ott vásároló angoltanárnő meg is örökítette. Ennek hála lett híres a kutya, egyszersmind a pékség is. Azóta a világ minden tájára eljutott Negro története, és sokan keresik fel a tanárnőt is miatta.

Sikerült kapcsolatba lépniük velem, további fotókat kértek a kutyáról, megkérdezték, hogy pontosan hol található Monterrey, mert szeretnének meglátogatni minket és szeretnének találkozni Negróval. Írnak nekem Angliából, Franciaországból, Spanyolországból, az Egyesült Államokból, Japánból, Brazíliából, mindannyian érdeklődnek, hogy többet tudjanak meg a Műszaki Intézet »őrzőjéről«

– mesélte.

Ezáltal nemcsak a boltnak és az iskolának, de a turizmusnak is a javára vált az internet adta hírnév, no meg persze Negro kutyus.

Az is kiderült, milyen finomságért jár a kutya a boltba

Az sem maradt titok, mit vásárol a négylábú: a kedvenc kekszét.

Nem minden való a kutyának!

A történet kapcsán annyit fontos elmondanunk, hogy kevés olyan „nasi” van, ami biztonsággal adható az ebeknek, azok só, cukor, cukorpótló, illetve egyéb fűszerek és ízfokozó tartalmuk miatt. Így ha a te kedvenced is szeret csemegézni, akkor az a legbiztonságosabb, ha kifejezetten neki készült jutalomfalattal kényezteted, azzal is csak mértékkel. Ezen kívül számos gyümölcs és zöldség is nyugodtan adható neki, ezekről ITT és ITT írtunk bővebben.

gyümölcs igaz történet kutya nassol kutyás történet labrador táplálás tiltott ételek zöldség

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink