hirdetés

Videóval vesz végső búcsút kiváló keresőkutyájától a NAV: Django több mint 6 évet szolgált

Szénási Szimonetta

2023. április 21 - Képek: Nemzeti Adó- és Vámhivatal/Facebook

Több mint 6 év szolgálat után váratlanul, betegség következtében elhunyt Django, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal keresőkutyája.

hirdetés

Szomorú hírt tettek közzé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közösségi oldalán, amelyben tudatják, hogy Django, a Bevetési Igazgatóság cigaretta- és kábítószer-kereső holland juhászkutyája váratlanul, egy betegség következtében elhunyt.

Kép: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Mint írják, a tehetséges négylábú több mint 6 évet szolgált, ez idő alatt pedig közel félezer felderítésben vett részt. Összesen csaknem 50 ezer doboz cigarettát talált, amelyek összértéke 90 millió forint.

Energikus, csupaszív kutya

Mint egy 2019-es bejegyzésben elmesélték, Django kezdetben nem találta a helyét gazdája mellett, ám miután megtörtént a – mint fogalmaznak – „nagy egymásra találás”, onnantól kezdve tökéletes volt az összhang kettejük között.

A keresőkutya amellett, hogy remekül végezte a dolgát, nagy szívvel is volt megáldva: mindene volt a gazdi és a családja. Fajtájához hűen imádott futkosni, még egy hosszú, fárasztó szolgálati nap után sem volt rest kergetőzni egy nagyot szeretett kolléganőjével, egy labradorral.

Munka közben

Az alábbi videóban munka közben örökítették meg Djangót, aki az M1-es autópályán buktatott le egy cigarettacsempészt.

A beszámoló szerint az okos jószág aznap reggeltől estig keményen dolgozott, mialatt több akcióban is sikeresen részt vett. Két személyautó és egy kisbusz illegális rakományát szagolta ki. Ez több ezer doboz dohányterméket jelentett közel 5 és fél millió értékben. És ez csak egy nap volt a sok közül!

Jó utat kívánunk Neked, Django, és ezúton is köszönjük a sokéves szolgálatot!

búcsú halál holland juhászkutya kábítószer kereső kutya keresőkutya kutya halála NAV NAV kutya videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!