hirdetés

Lövöldözőt fogott az újlipótvárosi Szimat: kolbász volt a csali

Hrdina-Bárány Zsuzsi

2023. szeptember 5 - Képek: Körmendi Gábor

Egy éhenkórász vizsla lett a veszte annak a férfinak, aki szeptember 4-én kora délután Újlipótváros kellős közepén kezdett lövöldözni. Szimat és a gazdája egy kolbásszal terelték el a bűnöző figyelmét, akit végül perceken belül sikerült elfogniuk a rendőröknek.

hirdetés

Akciófilmbe illő jelentek játszódtak hétfő kora délután a főváros 13. kerületében, amikor egy fiatal férfi gázpisztollyal a kezében kezdett lövöldözni a Katona József utcában. Így lett Szimat, a minden hájjal megkent magyar vizsla, a budapesti lövöldözés egyik főszereplője.

Nem a budapesti lövöldözés volt az első akciója, Szimat talált már táskát is a Jászai Mari téren

A férfi és a barna szatyra

Szimat gazdája, Körmendi Gábor épp egy újlipótvárosi vendéglátóhelyen kortyolgatta a kávéját, amikor hirtelen lövés hangjai hallatszottak. Ezután nem sokkal egy barna szatyorral az oldalán egy furcsa, zavart tekintetű, fiatal férfi toppant a helyiségbe, aki az ott ülő vendégeken kívül természetesen a mindig kíváncsi, 6 éves magyar vizsla érdeklődését is felkeltette. Első pillantásra még nem tudták, hogy a budapesti lövöldözés elkövetőjével van dolguk. Szimat persze azonnal kiszagolta, hogy az új vendég táskája bizony egy jókora kolbászt rejt.

Eközben az utcáról integettek nekünk, hogy vigyázzunk, mert a férfinél fegyver van – kezdi Gábor, aki nem ijedős lévén tudta, mit kell cselekednie. Összekacsintva a pultossal, azonnal hívta a rendőröket, és a fejébe vette, hogy a kiérkezésükig feltartja a lövöldözőt. Az akciótervéhez pedig pont passzolt a mindig mindenre kapható Szimat, aki szinte le sem szállt a férfi jó illatokkal teli szatyráról.

 

Kolbásszal tartották fel

A férfi végül nem sokat időzött a vendéglátóhelyen, sarkon fordult és elindult kifelé. A kutya meg persze a nyomában, merthogy Gábornak esze ágában sem volt visszahívni Szimatot. Sőt, a gazdinak jól is jött a kolbásztéma, mert így szóba tudott elegyedni a férfival.

Megálltam a Hollán Ernő és a Katona József utca sarkán, és bízva abban, hogy hamarosan kiérkeznek a rendőrök, időhúzásként elkezdtem aztán alkudozni a sráccal, hogy megvenném én tőle azt a kolbászt a kutyának.

„Bele is ment: először 4 ezer forintot kért, aztán szépen lassan, 500 forintosával egyre lejjebb mentünk az árban. A kicsomagolásra végül már nem került sor, mert megérkeztek a rendőrök” – meséli Gábor, aki videóra vette az elfogást is.

Szimat szívesen mozdul ki Újlipótvárosból, imád például vonatozni

Szimat, az újlipótvárosi fenegyerek

Noha kétségtelen, hogy az Instagram-sztár Szimatnak ez volt élete eddigi legizgalmasabb kalandja, azért nem mondhatni, hogy unalmas az élete. A gazdája szerint a „falusi csavargóból lett újlipótvárosi tolvaj” előszeretettel garázdálkodik a parkokban. Észrevétlenül cseni el a padon turbékoló szerelmesek finomabbnál finomabb falatjait.

Szimatnak van egy törpe tacskó barátja is, akivel bűnszövetkezetben követik el a „bűncselekményeket”. Egyszer egy gyorséttermi papír szatyor tartalmát tüntették el úgy, hogy a tulajdonosai nem vették észre. A tacskó óvatosan kirágta a zacskó alját, Szimat pedig elemelte belőle az elemózsiát, és jól megvacsoráztak együtt.

A minden lében kanál vizsla egyébként fogyasztotta már el az Európa-liga döntőjére váró sevillai futballszurkolók ebédjét is, és egyszer elkapott egy nyuszit is a Margit-szigeti szökőkútnál, amit fiatal gazdái sétáltattak épp. A „szerelemnyúlnak” az ijedségen kívül szerencsére nem esett baja, ahogyan általában azoknak a mókusoknak sem, amiket boldogan cserkész be, hogy aztán büszkén a gazdija kezébe adhassa.

lövöldöző magyar vizsla szimat újlipótváros

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!