hirdetés

Lépjünk ki a komfortzónánkból! – kutyás sportok az agilityn túl

Jakab Viktória, 2023. június 29

Manapság egy kutya már leginkább társként, családtagként van jelen az életünkben. A kedvencünkkel eltöltött idő, a séták, közös kirándulások az aktív pihenésünk részeként beépül a mindennapjainkba, és erre nem csak nekünk, neki is szüksége van.

hirdetés

Két olyan kutyás sportról beszélgetünk, ami komolyabb kihívást jelent gazdi és kutyája számára. Bepillantást nyerhetünk a dog dancing világába, ami egészen más, mint az elnevezés alapján gondolnánk. Megtudhatjuk, hogy milyen komoly felkészülés előzi meg a versenyeket, mennyire erősíti a kutya és a gazdi kapcsolatát, és jó-e egyáltalán a kutyának. Arról is hallhatunk, hogy kinek való a Hard Dog Race, és mivel nyújt többet egy egyszerű kutyás futóversenynél.

Kriz Orsi, Dog Dancing bajnok, Magyarország első Dog Dancing iskolájának alapítója Shaney kutyussal, és Púza András, a Hard Dog Race alapítója voltak Soós Andi vendégei.

Epizód tartalmi összefoglalója:

A dog dancing nem cirkuszi mutatványozás
Hard Dog Race olyan kihívás, ami nem való mindenkinek
Mottó: Hat láb, két szív, egy büszkeség
Komfortzónán túli világ: kutyás sport
Nem is táncol, akkor miért dog dancing az elnevezés
Ezeknek a kutyáknak ajánlott ez a két sport
A HDR sztori
Így szereti meg a kutya a gazdival versenyzést
Ezek nem trükkök, hanem feladatok
Kutya-gazdi páros harmóniája
Körkérdés: milyen kutyatartási kultúra változásra lenne szükség?

 

Az előző részt itt is meghallgathatod!

Kövess minket, hogy ne maradj le csütörtökönként megjelenő adásainkról, melyekben Soós Andi kérdez ismert állatbarát hírességeket és kutyás szakértőket!

Europa Event Center
2023. október 28.

A DOGZ konferencia hiánypótló a maga nemében: kiváló lehetőséget teremt arra, hogy kutyás szakemberek, tenyésztők és érdeklődő kutyatartók meghallgathassák egymás véleményét a legfontosabb kérdésekről, aktuális információkat gyűjtsenek és személyes ismeretségekre tegyenek szert. 3 kiemelt témakör, 3 szekcióban, több mint 40 kutyás szakember szereplésével.

Részletek
Kövess minket a közösségi oldalainkon is!
További cikkeink

Keresés az oldalon