hirdetés

Magyar kutya-gazdi páros kápráztatta el az amerikai tehetségkutató zsűrijét: négy igent ért megható előadásuk

László Enikő

2022. július 1 - Kép: Instagram

Bérczes Christine Elisabeth és Meredith nevű ausztrál juhászkutyája lenyűgözte az America’s Got Talent zsűrijét. A magyar kutya-gazdi páros évek óta gyakorolja a dog dancinget, és ez meg is látszott megható produkciójukon. Nem meglepő, hogy a zsűri és a közönség is egyaránt odavolt értük.

hirdetés

A dog dancing egy nagyszerű kutyás sport. Nemcsak megdolgoztatja a kutyák elméjét és testét, de nagymértékben erősíti a gazda-kutya kapcsolatot. Alapjai engedelmességi gyakorlatokon nyugszanak, de zenére táncolva egy igazi előadássá növi ki magát a koreográfia. Minden bizonnyal ez a legkreatívabb kutyás sport, ugyanis a témának csak a képzelet szabhat határt. Nem számít, hogy kedvenced kicsi vagy nagy, minden eb egyformán élvezheti, persze egy szívesen és gyorsan tanuló kutyával könnyebb dolgod lesz. A versenyeken a zsűri a trükkök megfelelő végrehajtását, a kutya-gazdi közötti harmóniát és a zeneválasztást, a történetet is pontozza.

A nagyszerű páros

Bérczes Christine Elisabeth a nool.hu-nak adott korábbi interjújában elmondta, hogy gyermekkorától kezdve mindig voltak családjának kutyái, akikkel sokat foglalkozott, hogy engedelmességre tanítsa őket. Első ausztrál juhászkutyáját, Jacket a férjétől kapta, hogy tenyésszék és kiállításra vigyék. 2016-ban elvégzett egy kutyakiképzői tanfolyamot, majd barátnője tanácsára belekóstolt a dog dancingbe, azóta pedig Hollókőn oktatja is.

A 6 éves kutya és gazdája többszörös EB- és VB-kvalifikált, valamint 2020-ban a Cruftson a döntőben a 4. helyet érte el. Így hát újabb kihívásokat keresve Los Angelesbe utaztak, hogy megmutassák tehetségüket az America’s Got Talentben.

Az alábbi angol nyelvű videóban láthatod a produkciót:

Titkuk a nagyon szoros kapcsolat

A tehetségkutató előválogatóján pedig nemcsak a közönséget, de a zsűrit is sikerült elkápráztatniuk a Szépség és a szörnyeteg inspirálta produkciójukkal. Simon Cowell, Howie Mandel, Heidi Klum és Sofia Vergara egyöntetűen imádták az előadást, utóbbi három állva tapsolt a tánc végeztével. De a híresen szigorú Simon Cowell is méltatta a párost, aki nem mellesleg igen nagy kutyabarát. A zsűrizés közben Meredith pedig még a műsorvezetőhöz, Terry Crews-hoz is odarohant egy kis barátkozásra. Gazdája szerint Meredith azért nagyszerű társa a dog dancingben, mert különösen szoros a kapcsolatuk az egyébként kissé rakoncátlan, ám rendkívül barátságos kutyával.

America's Got Talent dog dancing híres kutya kutyás sport kutyaversenyek verseny

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink