hirdetés

Ellopta a showt a sípályára tévedt kutya: egyértelmű, hogy ő lett a nap sztárja

Szénási Szimonetta

2023. február 9 - Kép: Getty Images Hungary

Szokatlan ellenféllel kellett megküzdeniük a síelőknek az alpesi pályán: egy kutya keveredett a versenyzők közé, és kis híján le is győzte őket.

hirdetés

Egy nem várt versenyző miatt kellett megállítani a közelmúltban Bormióban megrendezett műlesikló világkupát. A szabálytalan induló ráadásul nem sítalpakon, de még csak nem is két lábon, hanem négy mancson érkezett. A sípályára tévedt kutya azóta világhírű lett.

Az eb olyan gyorsan száguldott, hogy csak egy fekete folt látszódott a havas pályán../Kép: YouTube

Sprint a havon

Az aktív eb, mint később kiderült, a gazdájától szökött meg, majd felrohant a versenypályára, ahol hihetetlen sebességgel kezdett el lefele száguldani. Olyan gyorsan futott, hogy a szervezők reménytelennek látták, hogy megállítsák.

Több mint öt percet állt a verseny

A felpörgött blöki miatt több mint öt percre le kellett állítani a versenyt. Szerencsére mind a sportolók, mind a nézők jól reagáltak a nem várt eseményre, és mosolyogva figyelték, mi lesz a versenyszám vége.

Az alábbi cseh nyelvű, angol feliratozású videón látszik, micsoda jókedv kerekedett a versenyen a soron kívüli futam láttán.

Csak egyszer csúszott meg

Az ügyes jószág uralta a nehéz terepet, és csak egyetlen egyszer csúszott meg egy élesebb kanyarban. Ekkor sem vesztette el teljesen az egyensúlyát, sem a lelkesedését, és miután felpattant, boldogan loholt tovább.

Ezen a közeli felvételen szinte látszik az elszántság a kutya arcán.

Hiába próbálták megfogni

Időközben a stáb néhány tagja megpróbálkozott a kutya megfékezésével, de szemmel láthatóan esélyük sem volt a villámgyors négylábúval szemben.

Sztár lett

Végül mégis sikerült megállítaniuk az őrült száguldást, és bár hivatalosan Marco Odermatt nyerte a versenyt, annak első számú sztárja minden bizonnyal a vagány kutya lett, akinek története azóta bejárta a világot.

híres kutya híres kutyák kutya elszökött kutya verseny sport sportos kutyafajták téli időjárás verseny videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink