hirdetés

Az elvadult kutyát nagy szerencse érte, ahogy a járdán haldokló kismadarat is

Gábris Eszter

2022. december 15 - Képek: YouTube

A kóbor ebek megmentői és befogadói mind elismerést érdemelnek. A következő történet ennél viszont még bonyolultabb és szebb, hiszen a kutya megmentése mellett szerepel benne egy haldokló madár és egy jószívű férfi is.

hirdetés

A kaliforniai Rex kóbor kutya volt. Otthon és gazdi nélkül, soványan és elvadultan éldegélt, amikor hosszú idő után felvirradt a szerencsenapja: összefutott Ed Gernonnal. A férfinak nem volt szíve otthagyni a vad, éhező, kóbor ebet és hazavitte a házába. Így kezdődött a kutya és az ember barátsága, amihez hamarosan egy madár is csatlakozott.

Egy kis kolibri, amint éppen erőre kap.

Finom falatok, játék és nagy séták: minden, amire egy kutya csak vágyhat. Rex pedig hálás volt a sorsnak azért, hogy összefutott ezzel az emberrel, aki ilyen jó életet biztosított neki. Megnyugodott, boldog volt és elégedett.

Egy nap pedig meghálálhatta a sorsnak azt, hogy ennyire jó irányt vett az élete. Egy séta alkalmával Ed azt vette észre, hogy Rex lecövekelt valami mellett és nem tágít mellőle. Amikor közelebbről megnézte, látta hogy egy halott állat az. Legalábbis a férfi halottnak hitte, hiszen ellepték a hangyák és nem mozdult. Tovább is akart menni, ám Rex nem volt hajlandó elmozdulni a madár mellől. Így hát Ed közelebbről is megnézte, mit tart a kutya ilyen érdekesnek. Ekkor látta, hogy a kis állat egy kolibri és bizony még pislákol benne az élet. A férfinak nem volt szíve otthagyni a madarat, úgyhogy hazavitte, hátha még megmenthető.

Hummer – ahogy a madárkát elnevezték – pedig már a második volt, aki megmenekült abban a házban. A gondoskodásnak hála egyre jobban érezte magát és végül annyira erőre kapott, hogy már röpködni is tudott. A felépülés ideje alatt a kutya, a madár és a férfi szoros barátságot kötött.

Ed az orrán ücsörögve etette a madarat, Hummer pedig bátran röpködött Rex orra körül, akinek esze ágában sem volt bántani őt.

Megmentettem ezt a kutyát, majd ő mentette meg a madárkát. A kolibri pedig mindannyiunkat megmentett a maga módján. Ez egy igazi csoda.

mondta Ed Gernon, aki a jó szívével példa lehet mindenki számára.

kóbor kutya kutya örökbefogadás madár madár és kutya megható kutyás történetek

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink