hirdetés

Kutyáknak is lehet bakancslistájuk: az angol masztiff szívszorító története

Pócsik Judit

2022. április 3 - Képek: Getty Images Hungary, Libri

Ahogy Lassie története, úgy az Egy kutya bakancslistája is állatbarát olvasók millióinak szívébe lopta be magát világszerte.

hirdetés

Ha eddig még nem olvastad, itt az ideje, hogy megismerd Lauren és Gizelle nem mindennapi történetét.

A szelíd óriás, Gizelle

Az angol masztiff impozáns termete ellenére nemcsak az egyik legrégebben ismert, de az egyik leghűségesebb, legbarátságosabb kutyafajta is. A könyv főhőse, Gizelle pont ilyen. Szelíd, érzékeny, figyelmes, szerető óriás. Mindemellett rendkívül intelligens is. Gazdi és kutya már az első pillanattól kezdve elválaszthatatlanok: amikor Lauren felvételt nyer a főiskolára, Gizelle is követi őt New Yorkba, ahol egy aprócska lakásban telnek mindennapjaik. Gizelle szemtanúja lesz Lauren útkeresésének: barátok, szerelmek, szomszédok, kalandozások jönnek-mennek az életükben.

Egyvalami azonban állandó és megbonthatatlan: életre szóló barátságuk. Gizelle jóval több mint társállat: barátnő, bizalmas, lakótárs, testvér és testőr is egyben. Egyik kedvenc időtöltése az emberek megfigyelése, leginkább a parkokban szereti szemügyre venni és kielemezni a kétlábúakat, legyenek kicsik vagy nagyok. Gizelle boldog, kiegyensúlyozott életét azonban egy napon váratlan fájdalom szakítja félbe. Olyan heves és erős, hogy lábra állni is alig képes.

Tudja, érti, érzi, hogy valami örökre megváltozott… az élete soha nem lesz már többé ugyanolyan. Azt viszont nem sejthette, hogy a diagnózis miatt élete legnagyobb kalandja vár rá. Minden perc egy nagy utazásként telik majd úgy, ahogyan azt ő szeretné, és ahogy azt – mindenkinél jobban ismerve őt – Lauren megálmodta számára.

A gazdi: Lauren

A könyv kétlábú főhősnője, a PR-végzettségű Lauren idegenforgalmi újságíróként dolgozik éppen, amikor az állatorvos közli vele a lesújtó diagnózist: Gizelle sajnos nem fogja megérni a masztiffok tíz éves átlagéletkorát. Az összetört gazdi ekkor határozza el, hogy különleges módon teszi felejthetetlenné mind maga, mind imádott kedvence számára az utolsó hónapokat: mindent, amit szeretne (még) megadni Gizelle-nek, bakancslistára tesz fel. Sírás és állatkórház, fájdalmas kezelések és a nehézségek ellenére vidám kirándulások, tengerparti séták, kenuzás, rengeteg szeretet és ölelés vár Gizelle-re.

A történet, ami futótűzként terjedt az interneten

A fiatal nőre igazából csak Gizelle elvesztése után szakadt rá az elviselhetetlen magány, a gyász és a fájdalom. Ekkor vetette papírra azt az ötszáz szavas esszét, ami futótűzként terjedt az interneten, és ami örökre megváltoztatta az életét. Ismerős és ismeretlen emberek sokaságának biztatására született meg „Az egy kutya bakancslistája – Négylábú társam igaz története“ című könyv, amely azonnal a sikerlisták legtetején landolt. Eddig tizenkilenc nyelvre fordították le.

Mi több, Gizelle Hollywood egyik legfényesebb kutyacsillagaként is halhatatlanná vált: hol felemelő, hol vicces, hol szívszorító történetéből film is készült, amely a könyvhöz hasonlóan zajos sikert aratott. Lauren jelenleg második, állatos témájú könyvén dolgozik, Gizelle pedig a szivárványhídról figyeli őt, és örül, hogy közös életük legnagyobb kalandja, a bakancslista sikert és boldogságot is vitt gazdája életébe.

Ha érdekel történetük, ez az ajánló neked szól:

Lauren Fern Watt: Egy kutya bakancslistája - Négylábú társam igaz története

Ez az egyedülálló, bájos, hol mulatságos, hol pedig szívbe markoló történet a legjobb bizonyossága annak, hogyan inspirálnak minket négylábú társaink. Gizelle élete lenyűgözően szép lecke arról, amit a kedvenceink tanítanak nekünk: élvezzük a kalandokat, szeressünk feltétel nélkül, és váljunk olyan emberré, amilyenek szívünk mélyén mindig is lenni szerettünk volna.

Lauren magával viszi termetes, angol masztiff kutyáját a főiskolára, majd később első, aprócska New York-i lakásába is – mert Gizelle nemcsak egy kutya, hanem lakótárs, lánytestvér, a legbizalmasabb barát, futó- és étkezőpartner is.

Gizelle és Lauren együtt élik át az első szerelmet, az első munkahely kihívásait, a lány anyjának küzdelmeit a drog- és alkoholfüggéssel, és a nagyvárosban való felnőtté válás minden örömét és nehézségét. Ám Gizelle váratlanul megbetegszik, és Laurennek hirtelen szembesülnie kell azzal, hogy leghűségesebb társa élete nem tart örökké. Készít egy bakancslistát, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a számukra hátralévő közös időből…

 

Kiadó: Libri

Ár: 3 999,- forint

A könyvet itt rendelheted meg.

angol masztiff gyász könyvajánló kutya és ember kutya rák kutya szeretet szeretet

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!