hirdetés

Ez a 2 kutya tartja lázban a világot: elolvadsz a videójuk láttán!

Szénási Szimonetta

2023. szeptember 2 - Képek: Getty Images Hungary

A németjuhász testvérpár emberek millióinak szívét rabolta el. Emellett a felvétel rámutat egy nagyon fontos dologra az állatok szeretetnyelvét illetően.

hirdetés

Koah és Maui, a két német juhászkutya napjaink legismertebb kutyái közé kerültek, hála a róluk készült bensőséges felvételnek, amit több millióan néztek már meg. Egy teljesen hétköznapi, ám mégis különleges pillanatot sikerült megörökíteni. Gazdaként egészen biztosan nem kell bizonygatnunk a számodra, mekkora szíve van négylábú társainknak, ám ez a videó azok számára is egyértelművé teszi ezt a tényt, akik eddig nem gondolták, micsoda odaadásra és mély ragaszkodásra képes egy kutya.

Az érintés megnyugtató a kutya számára

Mint írtuk, a németjuhászok testvérek, így születésüktől fogva együtt élnek, ez pedig minden bizonnyal nagyon szorosra fűzte köztük a köteléket. Az említett jelenet is ezt tanúsítja: a két kutyus a nappali padlóján összebújva szorosan öleli egymást. Szemmel látható, mennyire ellazult és boldog mindkét jószág ebben az idilli, szeretetteljes állapotban. Öröm nézni, ugye?!

@koah_and_maui

love it when I catch these moments

♬ Jacob and the Stone – Emile Mosseri

Rád is jó hatással van

Köztudott, hogy a kutyák egyik „szeretetnyelve” a simogatás. Ez az egyik legjobb módja annak, hogy kifejezd kedvencednek az érzelmeidet, amivel a köztetek levő kapcsolatot is erősíted. Nem meglepő, hiszen nincs ez másképp az emberek esetében sem: a mi kapcsolatainkban is óriási jelentőséggel bír az érintés.

Ugyanakkor Koah és Maui esete is bizonyítja, hogy az állatok egymás irányában is ki tudják ily módon fejezni a kötődést. Ahogy az anya teszi a kicsinyeivel, vagy mint ebben az esetben a testvérek egymással. De nem ritka, hogy két nem rokon, ám szoros kapcsolatban álló kutya között is megfigyelhetők hasonló jelenetek. Sőt gyakorta a család cicája vagy más kedvence kerül ilyen bensőséges viszonyba az ebbel.

Egy kutya és egy macska is képes nagyon szorosan kötődni egymáshoz.

Végül említsük meg azt is, hogy ránk is milyen nyugtatóan hat, ha szeretett négylábúnkat simogatjuk, vagy összebújunk vele.

Így legyél profi „simogató”

EBBEN a cikkben írtunk róla, hol szeretik a legjobban a kutyák, ha megsimogatják őket. ITT pedig azokat a testtájakat emeltük ki, amiket jobb elkerülni. Emellett érdemes elsajátítani a kutyamasszázs alapjait is, ami szintén kellemes, ráadásul számos pozitív egészségügyi hozadéka is van, például élénkíti a vérkeringést, vagy lazítja az izmokat. EBBEN a cikkünkben videót is mutatunk, miként csináld.

érintés két kutya kötődés kutya és ember kutyamasszázs ölelés simogatás szeretet szeretet jele

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink