hirdetés

Megható emléket állított szeretett kutyájának a gazdi, könnyeket csalt a szemünkbe

Molnár Enikő

2024. január 31 - Képek: Getty Images Hungary

Szeretett kedvencünk elvesztés talán a legnehezebb része a közös kalandnak. Videón mutatja be egy gazdi, hogy milyen szívmelengető emléket állított imádott kutyájának.

hirdetés

Bárki bármit mond, szeretett kutyánk elvesztését nem olyan egyszerű feldolgozni, hiszen a legtöbb ember családtagként kezeli kedvencét. Igazságtalannak tűnik, hogy az olyan életvidám és energiával teli állatok, mint a kutyák csak 10-15 évet kapnak, jobb esetben. De sajnos ez az élet rendje. Amíg nem találjuk meg a módját, hogy meghosszabbítsuk az életüket, addig ebből az együtt tölthető időből kell kihozni a maximumot. Viszont van, ami megnehezíti szőrös barátunk elengedését. A hátrahagyott játékok és az eb kedvenc helyei mindig felidézik az emlékét, ami egy idő után nem fájdalmat, hanem boldog nosztalgiát fog okozni. Egy Instagram felhasználó megosztotta, hogy ő hogyan állított emléket szeretett golden retrieverének, Maxnek.

Megható megoldás

Ahogy a videón is látni, a lépcsőkre már ráfért a frissítés, de a gazdit nehéz helyzetbe hozta a szükséges felújítás, ugyanis kedvencének ott volt az egyik kedvenc helye. 13 évet élt a kutyus, ez pedig meglátszott kedvenc lépcsőfoka állapotán. Szó szerint örök nyomot hagyott a berendezésen. Ahelyett, hogy egyik vagy másik állapotot választotta volna a gazdi egy különleges megoldást talált ki. Felújította a lépcsősort, de nem szerette volna elfedni az emléket, így meghagyta azt az egy deszkát az eredeti állapotában. Mindezt pedig kifejezetten ízlésesen tette, a lépcsőfokból egy emléktáblát készíttetett. Ez a kreatív és egyedi megoldás elnyerte az emberek szívét. Két nap alatt több, mint 1,5 millióan kedvelték a videót. Bár mi is sokszor említjük, hogy milyen negatív hatásai lehetnek a közösségi médiának (kutyás oldalról például ellenőrzés nélkül bárki bármilyen információt terjeszthet), megvannak az előnyei is, ez a történet pedig mindenképpen a pozitív tartalmak közé tartozik.

Egy szeretett kedvenc elvesztése megterhelő lehet, de sajnos hozzá tartozik az állattartáshoz. Éppen ezért számos cikkünk született a gyásszal kapcsolatban, hiszen ez egy olyan téma, amiről nem beszélünk eleget, már-már kerüljük. Néha úgy tűnik, mintha nem akarnánk elfogadni, hogy a halál is az élet része. Max gazdája viszont elfogadta és valami széppé varázsolta.

gyász kutya elvesztése kutya emléke megható kutyás történetek videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!