hirdetés

Újraválasztották az FCI elnökét, Jakkel Tamás másodszor is a kutyás világ élén!

Gerhát Petra

2023. augusztus 21 - Képek forrása: AÉK

A magyar ebtenyésztők főbíróját ma másodszor is megválasztották, így folytatódik a magyar elnökség a Fédération Cynologique Internationale-nál.

hirdetés

A Svájcban zajló FCI közgyűlés résztvevői egyhangúlag választották újra a szervezet magyar elnökét, Jakkel Tamást.

Az orvosból lett kutyabíra 1972 óta tagja a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének (MEOE), mintegy húsz éve hivatalosan is bíráskodik a szervezetnek. 2019 áprilisában választották meg először a szervezet elnöki posztjára, ma pedig a svájci közgyűlésről tudósító Korózs Gábor, a Hungarian Kennel Klub vezetője Facebook oldalán számolt be a hírről.

Az FCI a világ egyik legrangosabb ebtenyésztő szervezete, mely 80 tagországot tömörítve segíti a tenyésztést és határozza meg a fajtastandardokat. Kutyakiállításokat és versenyeket szervez, edukál, kinológiai információkat terjeszt a laikusok számára. 335 kutyafajtát ismer el. Hitvallásuk szerint:

Az FCI célja, hogy a hozzá csatlakozott tagországokban elősegítse a tenyésztést és olyan egészséges kutyafajták felhasználását, melyek testalkatának igazodnia kell a vonatkozó standardhoz, és a fajta jellemző tulajdonságainak alapján meg kell felelniük felhasználási céljuknak; hogy támogassa a kutyás és kinológiai információk tagországok közötti szabad áramlását, valamint hogy kutyakiállításokat és próbákat szervezzen.

 

Jakkel Tamás várhatóan 2027-ig tölti be ismét az elnöki posztot a szervezetnél.

fci jakkel tamás kiállítás kutyatenyésztés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink