hirdetés

Megkezdődött az FCI Európa Kutyakiállítás Budapesten

László Enikő

2021. december 28 - Forrás: MTI /Kép: Getty Images Hungary

Kedden kezdődött a Hungexpo területén az FCI Európa Kutyakiállítás (European Dog Show), amelyen 57 országból mintegy 16 ezer kutya vesz részt.

hirdetés

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége (MEOESZ) rendezésében megvalósuló esemény december 31-ig várja a látogatókat.

Zambóné Árkossy Beatrix, a MEOESZ irodavezetője az MTI-nek elmondta: Magyarországról csaknem 3 ezer kutyával vesznek részt az eseményen, amelynek részeként rendezik december 30-án a Magyar Kutyafajták Világtalálkozóját, valamint a terrier fajták világtalálkozóját, az INTERRA kiállítást is. A kutyakiállításra a legtöbb nevezett kutyafajta a golden retriever, a magyar fajták közül pedig a rövidszőrű vizsla – tette hozzá. Kiemelte: december 29-én tartják az FCI által el nem ismert kutyafajták Európa-bajnokságát, amelyre idén nagy számban jelentkeztek.

A kiállítást kísérőprogramok színesítik, lesznek egyebek mellett szolgálati és keresőkutyás bemutatók, dog dancing bemutatók, amelyen a kutyák a gazdáikkal show keretében mutatják be tánctudásukat, de a magyar fajtáknak agility bajnokságot is rendeznek – mondta.

A kiállítás látogatásának feltételei

A European Dog Show a világ egyik legjelentősebb nemzetközi kutyakiállítása, melyet évenként rendeznek meg Európa országaiban, Magyarországon utoljára 2008-ban tartották meg az eseményt. A Hungexpo honlapján olvasható tájékoztatás szerint a kutyakiállításra a látogatói jeggyel történő belépés csak érvényes védettségi igazolvány felmutatásával lehetséges. A tizennyolc évnél fiatalabbak védettségi igazolvány felmutatása nélkül is részt vehetnek az eseményen, de kizárólag a koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt. A hat évesnél fiatalabb gyerekek számára a belépés ingyenes. A maszk használata kötelező a kiállítás teljes területén a rendezvény időtartama alatt.

Az eredetileg májusra tervezett eseményt pandémiás és szervezési okokból kellett áttenni december végére. Így a kutyakiállítás lesz az „Egy a Természettel” – Vadászati és Természeti Világkiállítás zárórendezvénye.
A kutyakiállításról további információk a www.eds2021.hu oldalon olvashatók.

Budapest Európa Kutyakiállítás fci kutyakiállítás MEOESZ

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink