hirdetés

Hihetetlen, de fotó bizonyítja: gyorshajtó kutyát fogtak Cseterőcön

Szénási Szimonetta

2023. október 14 - Kép: Getty Images Hungary

A gyorshajtás mindig veszélyes, de akkor különösképp, ha egy kutya ül a volánnál. Badarságnak hangzik, pedig a szlovákiai faluban épp ez történt.

hirdetés

Az egyenruhások sem hittek a szemüknek, amikor először pillantották meg a cseterőci (Šterusy) közúti kamera felvételeit. Miután a rendőrök meggyőződtek róla, hogy nem a képzeletük játszik velük, azonnal a gyorshajtó kutya gazdájának a nyomába eredtek.

Vizsla a volánnál

A meglepő képeket megosztották a szlovák rendőrség közösségi oldalán. Azokat megnézve egy vizsla volt a „szabályszegő”. Jobban mondva a gazdája, a valódi sofőr, akivel egészen pontosan 61 kilométer/órával haladtak, mikor bemérték őket.

A rendőrök rövidesen meg is állították a 31 éves férfit, aki azt állította, kedvence útközben hirtelen ugrott az ölébe, ám mivel a felvételeket visszanézve ez nem tűnt valószerűnek, így a történtek miatt helyszíni bírságot kapott.

Több okból is életveszélyes

Ahogy EBBEN a cikkben már részleteztük, szigorú szabályok vonatkoznak arra, miképp autózhatsz együtt kedvenceddel. Az egyik lehetőség a hámhoz (semmiképpen sem a nyakörvhöz, hiszen az fulladásveszélyes!) rögzített speciális csat, amit aztán a biztonsági övhöz lehet kapcsolni. Ám még így sem javasolt az anyósülésre engedni az állatot, mert zavarhat a vezetésben. A másik opció a szállítóbox vagy -ketrec, amit kisebb jószágok esetén szintén lehet pluszban rögzíteni. Nagyobb kutyákat pedig inkább a csomagtartóban autóztass.

A magyar rendőrség az alábbi videóval segíti a biztonságos közlekedést:

Az semmiképpen sem megengedett, hogy az állat szabadon mozoghasson az utastérben, pláne a sofőr ölében. (Bár azt gondoltuk, hogy ez csak az ölebeknél jellemző.)

Balesetveszély

Az, hogy megbüntetnek, csak a kisebbik rossz. A nagyobbik az, hogy balesetveszélyes helyzetet teremtesz, amivel a kutya, az autóban utazók, valamint a közlekedésben résztvevők életét is kockáztatod!

A ketrec és a biztonsági öv a kutya és a te biztonságodat is szolgálják, hiszen nyugodtan tudsz vezetni.

Írtunk már olyan helyzetről, hogy az eb menet közben kinyitotta az ablakot, majd miután kiugrott, elgázolták. De a manőver könnyen az életébe kerülhetett volna, sőt másokat is veszélyeztetett.

 

autó autózás autózás kutyával baleset utazás kutyával

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!