hirdetés

Nyüszítve könyörgött a Feneketlen-tóba esett kutya, hogy megmentsék

Mádi-Krezinger Cintia

2024. január 16 - Képek: Getty Images Hungary

Golden retriever dog outdoors, playing in nature, Rhodope mountains, Bulgaria.

A szerencsétlenül járt állat vergődését több tucatnyian nézték végig.

hirdetés

Pillanatok alatt megtörtént a baj Gödön, ahol egy sétáló kutya felmerészkedett a Feneketlen-tó tetejére. A jégréteg azonban nem volt elég vastag ahhoz, hogy elbírja az állat súlyát, így a kutya a jeges tóba esett. Az eb képtelen volt egyedül kijutni a partra, hangos jajveszékelésére pedig percek alatt több tucat arra járó sereglett a partra.

A szerencsétlenül járt állat nyüszítve, ugatva kérte, hogy valaki segítsen neki. Végül egy létra segítségével sikerült kimenteni az állatot – igaz, megmentője is csurom víz lett.

Az idegtépő mentésről videó is készült:

@blcsessgfzr Kutyamentés a jégből Gödön a Feneketlen tónál #kutya #jég #kutyamentés ♬ eredeti hang – Bölcsességfüzér

A TikTokra feltöltött felvétel alatt megoszlik a kommentelők véleménye az esetről. Egyesek csak örülnek, hogy boldog lett a történet vége, mások azonbannem értik, miért tartott ilyen sokáig a mentés, és a bámészkodók miért nem segítettek.

Nagyon fontos, hogy ha ilyen jeges balesetet látunk – ne adj ég a kedvencünkkel történik hasonló – ne próbáljuk meg magunk megmenteni az állatot, hiszen így saját épségünket is komoly veszélybe sodorjuk. Természetes, hogy az első reakció a segítségnyújtás, ám ha mi magunk is bajba kerülünk, az a kutyán sem segít. Vészhelyzet esetén kérjük a tűzoltóság segítségét, és ne kezdjünk a videóban látható képsorokhoz hasonló mentőakcióba. Mivel nem tudjuk, mit rejt a jeges felszín, ismeretlen területen pedig az is bizonytalan, milyen mély lehet a víz. Elég egy óvatlan mozdulat, és mi is nagy bajban találhatjuk magunkat.

Ahogy mi is megírtuk, erre nemrég az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is felhívta a figyelmet a közösségi médiában egy korábbi kutyamentésről készült videóval. A szakszerű mentés felvételét ide kattintva meg is nézheted. A Vízimentők Országos Szakszolgálata pedig óva intett attól, hogy bárki is a Balaton jegére merészkedjen.

 

jég kutya vízbe esett téli veszélyek

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!