hirdetés

Ez a kutya tartja rettegésben az amerikai titkosszolgálatot

Gerhát Petra

2024. február 28 - Képek: Getty Images Hungary

Négylábú kedvencet tartani presztízs értékű, de a nevelést sem szabad elhanyagolni. Ez világosan látszik az Amerika első kutyájáról érkező hírekből is.

hirdetés

Huszonnégy alkalommal harapta meg Joe Biden amerikai elnök kutyája a Secret Service alkalmazottjait nem egészen egy év leforgása alatt. A first dog ráadásul nem csak játékosan kapott oda: egyik áldozata csuklóját 6 öltéssel kellett összevarrni.

Joe Biden legutóbbi kutyájának, Commandernek is el kellett hagynia a Fehér Házat

A CIA alkalmazottjai joggal tartanak az elnöki kutyától

2022 októbere és 2023 júliusa között minimum 24 harapásos incidensre került sor a Fehér Házban. Tavaly júliusban Commander, Joe Biden kutyája egy ügynök csuklóját úgy elkapta, hogy hat öltéssel kellett összevarrni. A BBC titkos dokumentumokra hivatkozva tájékoztatott az elnöki kutya nevelésében rejlő hiányosságokról. Mint a híroldal megírta, a titkosszolgálat tagjait csuklón, alkaron, könyökön, derékon, mellkason, combon és vállon harapta Commander.

Nem ő volt az első olyan kutya, akit az amerikai elnöknek nem sikerült megnevelnie, Joe Biden kutyái iskolapéldái annak, miért is fontos a felelős állattartás.

Ha kíváncsi vagy, mi mindent kell mérlegelni azelőtt, hogy kutyát választanál, hallgass bele erről szóló podcastunkba, ahol szakértőkkel járjuk körbe a témát.

A Fehér Ház adta körülmények, a sok szabály és még több, állandó mozgásban lévő alkalmazott jelenléte úgy tűnik, az elnök kedvenc négylábúit frusztrálta, a felelős pozícióval együtt járó szocializáció azonban elmaradt.

A gazdi dolga a kutya szocializációja

Commander harapásos esetei azért is szomorúak, mert az  amerikai elnök két éve már kénytelen volt két kutyát deportálni: Majort és Champet is vissza kellett küldeni a család birtokára Delaware-be, miután a menhelyről befogadott Major megharapott valakit a Fehér Házban 2021-ben. Az elnöki kutyák mindössze másfél hónapot laktak a Fehér Házban, s ősszel Commandernek is távoznia kellett

Nem tudjuk elégszer hangsúlyozni, mennyire fontos alapvetés az állattartás során az életvitelünknek megfelelő kutyaválasztás. Hiszen társállatot társunkként csak akkor tudunk tartani, ha az valóban mindenki számára komfortos.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

elnöki kutya felelős állattartás harapás híres kutya kutyaharapás kutyanevelés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink