hirdetés

Halálra ítélt kutyák mellett perel a jó útra tért ügyvéd: így menti meg őket az igazságtalan ítéletektől

Ferenczi Deborah

2021. szeptember 16

Azokat a kutyákat, akik valamilyen jellegű agressziót tanúsítottak más ember vagy állat iránt halálra ítélik és elaltatják. Az adott ítélet nem minden esetben jogszerű. Sokszor nem a kutya hibájából adódóan történt a baleset, hanem vagy felhergelték vagy az is előfordulhat, hogy a gazdi volt gondatlan. John Schill ügyvéd ezekben az esetekben segít a halálra ítélt kutyákon.

hirdetés

Sajnos az ilyen támadásokat nem szokták kivizsgálni, ugyanis nem foglalkoznak mélyrehatóbban ehhez hasonlókkal az ügyvédek. John Schill mégis úgy döntött, hogy olyan állatok védelmére kel, akiknek az ügyében senki sem szólal fel. Így elkezdte kivizsgálni a halálra ítélt kutyák eseteit annak érdekében, hogy az elítélt ebek kapjanak még egy esélyt a rehabilitációra.

John Schill és Mickey története

Az arizoniai ügyvéd érdeklődését akkor keltette fel először ez a terület, amikor 2014-ben egy kisfiú megtámadása okán halálra ítélték Mickeyt, az amerikai bulldogot. A probléma csak az volt, hogy akkor senki sem vizsgálta ki, hogy valójában a kisfiú hergelte fel a kutyát. Ugyanis elvette a kikötözött állat csontját, és erre a cselekedetre volt a kutya reakciója a támadás. Amikor Schill meghallotta ezt az történetet, azonnal úgy érezte, hogy közbe kell avatkoznia. Úgy gondolta, hogy nem a kutya hibája volt, és sokkal értelmesebb döntés az állat rehabilitációja, mint a kivégzése. Ennek köszönhetően a kutyát nem altatták el, hanem elvették a gazdájától és szakértő kezekbe helyezték, ahol a megfelelő nevelésére teszik a hangsúlyt. Miután Schill megtapasztalta, hogy Mickey folyamatos fejlődésen megy keresztül, ezen felbuzdulva elkezdett hasonló kutyusok védelmére kelni.

McLovin, akit nem sikerült megmenteni

Nem sokkal a történtek után szintén talált egy esetet, ahol hasonlóképpen nem volt indokolt a kutya halálos ítélete. Ugyanis McLovin, a kutya egy macskát ölt meg, de a gondatlan tulajdonos volt a felelős a történtekért. A probléma viszont az volt, hogy miután az adott eset egy másik államban történt, ezért nem tudott rajta segíteni, így a kutyát teljesen igazságtalanul elaltatták.

Harc az igazságtalanság ellen

McLovin esete után Schill elhatározta, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy az igazságtalan ítéletekkel szemben felvegye a harcot. Az adott területen pedig olyan népszerűségnek örvend, hogy a legtöbb menhely vagy állatvédő szervezet hasonló helyzetekben azonnal őt keresi, mivel tudják, hogy az ügyvéd mindent megtesz a kutyák védelmében.

Sajnálatos módon sokszor még John erőfeszítése is kudarcba fullad, mivel az emberek nincsenek tisztában azzal, hogy az ilyen jellegű esetek jelentős százalékában nem a kutya a hibás, hanem a gondatlan gazdi, aki nem nevelte meg rendesen a jószágot. Schill példaértékű módon próbál segíteni ezeken az ebeken, és küldetésének érzi behozni a köztudatba, hogy nem mindig az állat felelős, ha ilyen jellegű támadás történik.

(Képek: Getty Images Hungary)

agresszív kutya altatás halálra ítélt kutya kutya halála kutya támad kutya támadt gyerekre kutyatámadások ügyvéd

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink