Ezért kell egész évben védekezni az élősködők ellen

Gerhát Petra

2024. április 11 - Képek: Az Én Kutyám

Nem csak a kullancsok és bolhák ellen kell megvédenünk kutyáinkat, és nem elég, ha csupán a „szezonban" használjuk a készítményeket. 

Társállataink paraziták elleni védelme elkerülhetetlen, és rendszeres feladatot ró ránk felelős gazdiként, legyen szó kutyákról, macskákról, rágcsálókról, hüllőkről vagy madarakról. A DOGZ podcast történetében először nem csak a négylábú kedvenceink kerülnek terítékre, szót ejtünk a tollas és pikkelyes barátainkról is. Állatorvosok kalauzolnak el bennünket a különféle betegségek között, és azt is megtudjuk, milyen lehetőségeink vannak a védekezésre, s mikor használjunk tablettát, mikor cseppet vagy egyéb szert a bolhák, kullancsok, férgek ellen.

Nézz bele itt:

Vagy hallgass bele:

Adásainkat meghallgathatod az Apple podcast és a Google podcast felületein is.

A DOGZ podcast 6. évadának második adásában Gerhát Petra, lapunk újságírója és vendégei:

Dr. Mayer Nóra állatorvos, a Boehringer Ingelheim Magyarország társállatok gyógyításával foglalkozó csapatának vezetője, illetve

Dr. Fodor Kinga állatorvos, a Magyar Állatorvostudományi Egyetem tanszékvezető egyetemi docense.

A podcast során leszámolunk a közkeletű tévhitekkel, bekukkantunk az ágyak alá, az erdei ösvények, kutyafuttatók világába, és megismertetünk az egyes paraziták életciklusával is.

Kullancsok, bolhák és szúnyogok ellen is lehet már tablettával védekezni

Bár a nyakörv és a csepp az egyik legelterjedtebb élősködők elleni szer, egy ideje tablettát is gyártanak annak érdekében, hogy a bosszantó vérszívók elkerüljék bundás barátainkat. De mikor melyiket, és milyen gyakorisággal érdemes használni? Mik a következményei annak, ha nem tartjuk be az előírásokat, illetve mik azok a trükkök, amikkel hatékonyan megvédhetjük kedvenceinket? Tarts velünk és a DOGZ-zal, hogy megtudd!

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

bolha dogz podcast Dr. Fodor Kinga állatorvos dr. Mayer Nóra állatorvos élősködők féreghajtás kullancs külső élősködők kutyatár-n Podcast spot on tabletta vakcina

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink