Mikor van jó kapcsolatom a kutyámmal?

Gerhát Petra

2024. április 18 - Képek forrása: Az én kutyám

Mitől függ a jó kutya-gazdi kapcsolat és honnan tudjuk, hogy boldog a kutyánk? Mik azok az alapvető biztonsági szabályok, amiket mindenféleképpen be kell tartanunk?

Bár kutyánk csillogó szemeibe nézve úgy tűnhet, feltétel nélkül szeret minket, nem árt, ha tudjuk, hogy a jó kutya-gazdi kapcsolat biztosítása gazdiként a mi dolgunk is. Hogy mi mindent tehetünk meg ennek érdekében a különböző élethelyzetekben, s milyen közkeletű tévhitek akadályozhatják ezt, arról a DOGZ podcast legfrissebb adásában beszélgettünk.

Nézz bele itt:

Vagy hallgass bele:

Adásainkat meghallgathatod az Apple podcast és a Google podcast felületein is.

A DOGZ podcast 6. évadának harmadik adásában Gerhát Petra, lapunk újságírója és vendégei:

dr. Juhász Csaba állatorvos és

Angyal Zsolt tréner, az Akela Kutyaiskola tulajdonosa

arra keresik a választ, hogy hogyan válhat kedvencünkkel való kapcsolatunk megfelelővé. A műsor során kiemelt figyelmet szentelünk a szocializációnak, illetve a kutyák saját fajtájukkal való kapcsolattartásra.

A jól szocializált kutya boldog kutya?

Mitől függ az, mikor kell elkezdenünk a kutyánk szocializációját? Hogyan és hol van erre lehetőségünk és mit érdemes tudnia egy városi és egy vidéki kutyának? Állatorvos és tréner segít eligazodni az alapvető kérdésekben és szóba kerülnek a minden bizonnyal sokak számára különösnek ható helyzetek is.

FRONTPRO ® : ízletes rágótabletta, ami 1 hónapon át megvédi kutyádat a bolháktól és kullancsoktól.

A  FRONTPRO ® rágótabletta  egy akár étel nélkül is beadható, ínycsiklandó falat, ami nem csupán az íze miatt lesz kutyád új kedvence. Gyors és hatékony felszívódása után ugyanis már egyetlen tabletta is 30 napos védelmet nyújt, sőt kedvencünk mellett még lakókörnyezetünket is megvédi: a bolhák a rágótabletta hatására még azelőtt elpusztulnak, hogy elkezdenének petét rakni, így megelőzhető a fertőződés. Ráadásul egyetlen dobozzal 1 hónapig gondoskodhatsz mindenki önfeledt biztonságáról.

Advertisement

Nem csak a pórázon kell tudnia sétálni kedvencünknek, vagy reagálni az alapvető vezényszavakra. Komoly problémát okozhat a mindennapokban az is, hogyha az állatorvosnál, az autók között vagy a járdán nem viselkedik megfelelően kedvencünk. S bizony nem árt az sem, ha tudja, kutyák között miként kell viselkedni, ha segítünk neki abban, hogyan ismerje fel fajtársai vagy éppen más fajhoz tartozó állatok viselkedésmintáit. Számba vettük, mik az egyértelmű konfliktusforrások kutyák között, mikor kell gazdiként beavatkoznunk egy helyzetbe és hogyan tehetjük meg mindezt anélkül, hogy sérülést okoznánk magunknak vagy kedvencünknek. A DOGZ podcast legfrissebb adásában a kezdetektől igyekszünk segítő kezet és macsot nyújtani annak érdekében, hogy kutyánkkal való kapcsolatunk valóban örömteli legyen.

 

 

 

Angyal Zsolt dogz podcast dr. Juhász Csaba kutya szocializációja kutyafuttató Podcast viselkedés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink