hirdetés

Atyaég, hát ez a valódi oka annak, hogy a kutyák kakit esznek!

Hangai Lilla

2024. május 11 - Képek: Getty Images Hungary

Nos, van a kutyáknak néhány zavarba ejtő szokása, ezek közül a címben említett véleményünk szerint abszolút viszi a pálmát. Azonban ha megismered a szokás hátterét, szinte értelmet nyer a viselkedés. Szinte…

hirdetés

Nem is húzzuk tovább az időt, mutatjuk, mi az oka annak, ha a kutya kakit eszik.

Más lehet a szokás oka egyéves kor alatt és felett is

Ezért eszik a kutya kakit

Mindegy, hogy négylábú társad alkalmi fogyasztó vagy igazi ínyenc, a kakievés nem a kutyás élet legkellemesebb része. Azonban ha elmélyedünk az okokban, az segíthet kevésbé szörnyülködni a szokáson, ami szerintünk sokat javíthat a kutya-gazdi kapcsolat megerősítésében.

Az utánzás az egyik lehetséges indok

Amikor ez az ok húzódik meg a magatartás hátterében, valószínűleg fiatal, 1 évnél nem idősebb kutyával van dolgunk. Ha volt már lehetőséged megfigyelni egy almot, akkor lehetséges, hogy azt is láthattad, hogy a kölykök kakija még el sem érte a földet, a mamakutya máris felfalta. Ennek oka egyrészt abban keresendő, hogy tisztán akarja tartani őket. Másrészt biztos akar lenni abban, hogy végtermékük nem vonzza oda sem a ragadozókat, sem a parazitákat. A kölykök pedig látják ezt, és teljesen normális viselkedésnek tartják, így amikor elkerülnek a gazdihoz, egyszerűen anyukájuk nyomdokaiba lépnek, és maguk is eltüntetik az ürüléküket.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube-csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

A bélflóra hiányt szenved valamiben

Ha a kutyus 1 évesnél idősebb, és még mindig azon kapod, hogy időnként vagy gyakran hódol ennek a szenvedélynek, akkor jusson eszedbe, hogy szőrös társad érzékszervei rendkívül élesek, és bármiben képesek felfedezni a lehetőséget. Így azok a kutyák, akiknek szervezetében hiány alakul ki bizonyos bélbaktériumokból, enzimekből vagy akár vitaminokból és ásványi anyagokból, gyakran kiszagolják ezeknek a meglétét a barna kis csomagban.

Máris nem tűnik olyan elrugaszkodottnak, ha figyelembe vesszük, hogy számos állat, köztük a tengerimalacok, a nyulak és a koalák is rendszeresen megeszik a saját végterméküket annak érdekében, hogy a tápanyagfelvételük sikeresebb legyen. Sőt, itt nem állunk meg; az emberek esetében is egyre elterjedtebb lesz a módszer, mely alkalmával székletdonort juttatnak be a szervezetbe egy kapszulában. Ezzel az eljárással rendbe lehet tenni az emésztés egyensúlyát, vagyis helyreállítják a bélflóra egészségét. Csak az utóbbi néhány évben kap ez megfelelő elismerést. Egyre több kutató bizonyítja be, hogy hatalmas szerepet játszik ugyanis az általános testi és mentális egészségünk és jóllétünk megőrzésében.

Ha kedvenced rendszeres fogyasztó, mindenképpen érdemes lehet elgondolkodni azon, hogy bevezeted a probiotikum adását. Ám mielőtt a saját szakálladra cselekednél, mindenképpen azt javasoljuk, hogy olvasd el azt a cikkünket és egyeztess az állatorvossal!

furcsa szokások kutya ürüléket eszik ürülék ürülékevés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink