hirdetés

Négyen egy ellen: a gazdinak esélye sincs – videó

Mádi-Krezinger Cintia

2024. március 27 - Képek: Getty Images Hungary

Ha ételről van szó, semmi sem állhat a falka útjába.

hirdetés

A kutyás gazdik többségének nem újdonság, ha a kutya kunyerál. Egyes ebek ugyanis amint megneszelik, hogy a gazdi akár csak egy morzsát is a szájába tett, azonnal mellette teremnek, hátha nekik is leesik némi finomság.

Azok a szemek!

Az alábbi videóban szereplő ebek egy egészen különleges szintre emelték a kunyerálás művészetét: csapatostul nyomasztják a gazdit, aki bár úgy tűnik, ellent tud állni az igéző kutyaszemeknek, van egy sanda gyanúnk, hogy nem bírta sokáig.

A videót ide kattintva tudod megnézni.

Tehetsz a rossz szokás ellen

Legbelül minden kutya opportunista, és teljesen mindegy, mikor kapott utoljára enni, bepróbálkozik, ha leülsz az asztalhoz. Mivel az ebek egészséges életéhez alapvetően elegendő a speciálisan nekik készített kutyatáp, nem szükséges, hogy pluszban falatokat kapjanak emberi ételekből. Sőt, bizonyos élelmiszerek kifejezetten károsak a számukra.

Fontos tehát, hogy ne szoktasd rá az ebet arra, hogy nasizzon a tányérodból. Ha pedig már sikerült véletlenül erre treníroznod, igyekezz mielőbb megálljt parancsolni a rossz szokásnak. Tudjuk, mennyire nehéz nemet mondani a szomorú szemekkel kunyeráló kedvencnek, de hidd el, az ő érdeke, hogy ne engedj neki.

Ide kattintva 5 módszert találsz, amely segíthet, hogy leszoktasd a kedvencedet a kunyerálásról.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

élelmiszer kunyerálás kunyeráló kutya kutya táplálása kutyás videó

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink