hirdetés

Egy kutya miatt nem viszik ki a leveleket ebben az utcában: a lakók kiakadtak

Szénási Szimonetta

2023. április 9 - Képek: Getty Images Hungary

Hat hónapig posta nélkül maradtak annak az utcának a lakói, ahova egy kutyatámadás miatt nem kézbesít a szolgáltató.

hirdetés

A liverpooli Ash Vale egyik utcájában tavaly szeptember óta senki nem kapott levelet vagy kézbesítést a Royal Mailtől. A felfüggesztést azt követően rendelték el, hogy egy postai dolgozót megkergetett és megharapott az egyik lakos kutyája.

Az incidens miatt a Royal Mail a szóban forgó utcában nem hajlandó folytatni a kézbesítést és az egyéb szolgáltatásokat, amíg „biztonságosnak nem ítélik”. A tájékoztatásuk szerint ugyanis úgy vélik, hogy a kutya továbbra is komoly veszélyt jelent a kollégáikra.

Az intézkedés igen nehéz helyzetbe hozta az utcában élő mintegy 25 ház lakóit, akiknek a posta központjába kell elmenniük, hogy átvehessék küldeményeiket. Az érintettek leginkább amiatt aggódtak, hogy így számos fontos dokumentumot, illetve hivatalos küldeményt nem kapnak meg időben. Az egyik 70 éves helyi lakó például a rákszűrése eredménye miatt izgult, rajta kívül pedig többen is postai úton várták a kórházi papírjaikat.

Voltak, akik felháborodásuknak adtak hangot, miszerint látták a postai dolgozókat a nevezett helyen elsétálni, így szerintük a kézbesítés is megoldható lenne.

Hivatalos lépések – a rendőrség is bekapcsolódott

A történtekre a helyi tanács is felfigyelt. Nathalie Nicholas, Picton tanácsosa is közbelépett, hogy kiderítse, mikor változik a helyzet. Elmondása alapján a posta egészen addig nem válaszolt, amíg a képviselő harmadjára meg nem kereste őket.

A Royal Mail végül arról tájékoztatott, hogy a helyi rendőrségtől várják a választ arra, a postai dolgozók mikor térhetnek vissza biztonságosan a munkájukhoz a szóban forgó utcában.

Munkáltatóként elsődleges prioritásunk a postások jóllétének és biztonságának biztosítása, akik értékes szolgáltatást nyújtanak ügyfeleinknek szerte az Egyesült Királyságban, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a postások biztonságban legyenek a kutyatámadásoktól. Rendszeresen kapcsolatban állunk a helyi rendőrséggel, akik folyamatosan tájékoztatnak minket”

– írták, hozzátéve, hogy az egyik helyi ingatlannál levő kutya továbbra is komoly veszélyt jelent kollégáikra. Emiatt a felfüggesztés mindaddig érvényben marad, míg ez nem változik.

Vádemelés történt

Az esetet megvitatva a Merseyside-i rendőrség megerősítette, hogy a történeteket kirobbantó incidens után vádat emeltek egy 36 éves férfi ellen, akinek kutyáját veszélyesnek minősítették.

agresszív kutya harap harap a kutya harapás kutya és ember kutya és ember kapcsolata kutya utálja a postást kutyatámadás postás rendőrség támadás vádemelés veszély veszélyes kutyafajták

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink