hirdetés

Kisállattemetőt épít a város

Gerhát Petra

2024. február 10 - Képek forrása: Getty Images Hungary

A legtöbb nagyvárosban már nem kérdés, van helyük elhunyt kisállatainknak. Most Kolozsvár is temetőt épít a kedvenceknek. 

hirdetés

Emil Boc, Kolozsvár polgármestere bejelentette, az önkormányzat idén az erdélyi nagyvárosban kisállattemetőt létesít. A kedvenceknek végső nyughelyül szolgáló kisállat temetőben a kutyák és macskák mellett a kisebb házi kedvenceket is méltó módon temethetik el szerető gazdáik.

A kutyák számára létesített temetőkből világszerte egyre több van

Kutyánk végső nyughelyét kiválasztani nem egyszerű

Szeretett kedvencedet soha nem könnyű elveszíteni, ha azonban ha kutyusod az örök vadászmezőkre költözik, azonnali lépéseket kell tenned, nem biztos, hogy elég, ha a kertben eltemeted. Ha társasházban vagy panelben éltek, erre lehetőséged sem lesz, ráadásul bármikor dönthet úgy egy család, hogy költözik, ez manapság sokkal inkább jellemző, mint jó néhány évtizede. A kisállat temetők megfelelő megoldást nyújtanak erre, hazánkban is sok nagyvárosban létesült már hivatalos nyughelye biztosító parcella.

Ha a temetéssel kapcsolatos hazai jogszabályokra vagy kíváncsi, ide kattintva elolvashatod, mit javasol Az én kutyám állatvédelemmel foglalkozó szakértő szerzője, dr. Kajó Cecília.

Ezt ismerte fel az erdélyi Partium egyik legdinamikusabban fejlődő nagyvárosa, Kolozsvár városvezetése is.  A polgármester Facebook-oldalán közölte a lakossággal, miként is tervezik majd kialakítani a kutyák és egyéb házi kedvencek számára készülő temetőt. A legkevesebb kéthektáros terület a város erdős vidékén, a Gorbó völgyében kerül majd kialakításra.

 

A költségvetés elfogadása után nekilátunk a munkának. Egy város civilizáltsági foka abban is megnyilvánul, mekkora tiszteletet tanúsít a kisállatok iránt. Életünk részét képezik.

– írta Emil Boc.

A város vezetője videós összeállításában külföldi példákat sorakoztatott fel, melyek inspirációként szolgálhatnak majd a kolozsvári állat temető elkészültekor. A fás ligetben, természetközeli nyughelye találnak majd a lakók kedvenceik számára.

Kedvencünk életének vége nagy lelki megrázkódtatás az egész család számára, legyen szó kutyákról, macskákról, vagy rövidebb életű apró kedvenceinkről. Ahogy nem mindegy az sem, miként beszélünk a halálról gyermekeinkkel, az is igazán fontos, hogy szeretetünket a méltó nyughely kiválasztásával is kifejezzük.

Tudj meg mindent hamarabb a kutyás élet szakértőitől! Az én kutyám YouTube csatornájának előfizetőjeként már szerdánként meghallgathatod a DOGZ Podcast legfrissebb epizódjait.

kutya halála kutya meghal kutya temetés temető

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!