hirdetés

Horrorfilmbe illő állatkínzás történt Balmazújváros mellett

Gerhát Petra

2024. február 3 - Forrás: Képek forrása Getty Images Hungary

Akár egy horrorfilm egyik jelenete is lehetett volna, az állatmentők olyasmivel szembesültek, amivel szerencsére rendkívül ritkán. 

hirdetés

A Balmazi Civil Állatmentők oldalán felkavaró képsorok jelentek meg tegnap. Még délelőtt kaptak hírt arról, hogy egy túrázó Balmazújváros határában, a vasúti sínek mentén egy tetemet talált.

A civil állatmentők a vasúti sínek mellett, a fűben találtak rá a kutya tetemére, valószínűleg állatkínzó végzett vele

Horrorba illő tragédia

A civil állatmentők valószínűleg rengeteg elhullott kutyát láttak már munkájuk során az elmúlt évek alatt, azonban az, amivel a vasúti töltés mellett szembesültek, számukra is megdöbbentő volt. Híreinkben rendszeresek a fényképek, azonban jelen esetben minden fotónk illusztráció lesz csupán.

Erre a linkre kattintva megnézhetitek a Balmazi Civil Állatmentők által a Facebookon megosztott fényképeket, azonban ezt mi kifejezetten csak erős idegzetű olvasóink számára ajánljuk. A képek több, mint felkavaróak, akár egy horrorfilm képkockái.

Ember, mit tettél már megint? – teszik fel a kérdést az önkéntesek. – Mikor odaértünk a látvány teljesen sokkolt bennünket… erre az emberi kegyetlenségre nincs szó!

A helyszínre már rendőri erősítéssel vonultak ki, a bejelentő leírása egyértelművé tette, hogy a hatóság jelenléte is szükséges lesz. A vasúti töltés mellett valóban egy elhunyt kutya teste feküdt, azonban a feje – teljesen elválasztva az állat testétől -, mellette hevert, egy munkás kesztyűvel letakarva. Arrébb egy véres nyakörvet is találtak, a sín mindkét oldalát állati vér és szőr borította.

Hogy mi történhetett, azzal kapcsolatban csak találgatnak, valószínű, hogy állatkínzással állnak szemben.

„Ezekből mi egyértelműen arra következtetünk, hogy a kutyát lekötözték a sínhez és a vonat levágta a fejét – mondják.

Hogy kiderítsék, mi történt valójában, gyűjtést szerveztek. A poszt megjelenését követően mi is megkerestük őket, mint elmondták, most már csak a boncolás eredményére várnak.

„Az ügy most jelenleg ott tart, hogy a tetem fel lesz boncolva és ha kiderül az állatkínzás, akkor eljárás fog indulni ismeretlen elkövető ellen”

– osztotta meg a Balmazi Civil Állatmentők képviselője Az én kutyámmal a fejleményeket.

A DNS-vizsgálathoz szükséges összeghez való hozzájárulással te is segíthetsz abban, hogy kiderüljön, mi történt a vasúti sínek mellett talált kutyával, utalni a Bodolai Ferenc – Add a Mancsod Alapítvány számára tudsz, közleményben jelölve a Balmazi Civil Állatvédőket.

Biztosak vagyunk abban, hogy aki álltot kínoz, az emberre is veszélyes lehet. Erről az összefüggésről bővebben ide kattintva Az én macskám cikkében olvashatsz.

 

 

állatkínzás civil állatmentők horror kutya halála rendőrség

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink