hirdetés

Csaló ál-állatorvos miatt halt meg egy csivava: így verte át a gazdákat

Szénási Szimonetta

2023. augusztus 18 - Képek: Getty Images Hungary

Egy vemhes csivava esett áldozatul annak a férfinak, aki állatorvosnak adta ki magát, majd megműtötte a kutyát.

hirdetés

Mint a helyi hírek beszámolnak róla, a 61 éves floridai csaló, akiről a kutyus gazdái azt hitték állatorvos, egy Sugar nevű csivaván hajtott végre császármetszést. A kutya gazdái állatorvosként ismerték meg az egyébként állatgondozói engedéllyel rendelkező férfit, ezért bízták rá kedvencük műtétjét.

A műtétet az tette indokolttá, hogy a mindössze 2,7 kilogrammos csivavának a gazdák meglátása szerint gondjai akadtak a kölykök kihordásával. Emiatt keresték fel az ál-orvost, aki kiment az otthonukhoz, majd egy átalakított mentőautóban végezte el a beavatkozást. A csaló eltávolított egy, már halott kölyköt, amiért 600 dollárt, azaz több mint 200 ezer forintot kért.

Belehalt a fertőzésbe

Miután egy héttel a császármetszést követően Sugar rosszul lett, gazdái bevitték egy sürgősségi állatkórházba. Ott derült ki, hogy a sebet nem a műtétek során használatos sebészeti cérnával, hanem valamilyen más fonallal zárták le. Ez okozhatta a fertőzést, amibe a csivava végül belehalt.

A sürgősségi állatkórház orvosa elmondta a nyomozóknak, hogy a császármetszés nem ritka műtét vemhes kutyáknál, és ha egy képzett állatorvos végezte volna el a beavatkozást Sugaron, valószínűleg túlélte volna

– nyilatkozta a Collier megyei seriffhivatal.

A férfinek állatkínzásért és engedély nélküli állatorvosi tevékenységért kell felelnie.

A szomorú tanulság

A megdöbbentő és megrázó eset rávilágít arra, mennyire fontos, hogy gazdaként minden esetben meggyőződj arról, hogy megfelelően képzett szakemberre bízod kedvencedet! Az állatorvosok mellett ugyanez igaz a kiképzőkre, kozmetikusokra, kisállatpanziót működtetőkre, kutyaszitterekre és még sorolhatnánk. Egy hozzá nem értő személy hatalmas károkat tud okozni, és nem csak fizikailag. Egy traumát pedig nagyon nehéz kihevernie a kutyáknak is, neked pedig rengeteg pénzedbe és idődbe kerül a hiba orvoslása. Mindig informálódj és tájékozódj!

állatkínzás bűntény csalás császármetszés csivava műtét rendőrség vemhesség

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink