hirdetés

Vérfagyasztó magasságból zuhant le ez a kutyus – hihetetlen, hogy túlélte

Hangai Lilla

2023. augusztus 10 - Képek: Getty Images Hungary, Moffat Mountain Rescue Instagram

Louis, a kis Jack Russell terrier 60 métert zuhant Nagy-Britannia egyik legnagyobb vízesésébe. Szinte hihetetlen, de túlélte!

hirdetés

A kutya a Gray Mare’s Tail vízesés (Skócia, Loch Skeen közelében) tetejénél zuhant a vízbe, majd a helyi Moffat Mountain Mentőcsapat 3 tagja helyezte biztonságba. Egyszerűen elképesztő, hogyan sikerült épségben kimenekíteni!

A Grey Mare’s Tail vízesés, ahonnan Louis lezuhant.

Kötélen ereszkedtek le a vízesés aljához, hogy a kutya megmenekülhessen

Nagy szerencséje volt a kis Louis-nak, ugyanis egy sekélyebb területen landolt, ahová a mentők közül az egyikük kötélen tudott leereszkedni. Ahogy felhozták a vízesés tetejére, úgy tűnt, hogy enyhe sántításon és egy kis ijedtségen kívül semmi más problémája nincs.

A Facebookon a mentőcsapat ezt az üzenetet tette közzé: „Amikor Louis-t észrevették az egyik alsó, sekélyebb medencében, már világos volt, hogy a vízesés teljes hosszában zuhant le. A csapat felállított egy kötélrendszert, hogy leengedje az egyik tagot. A speciális Lyon Equipment Ltd. állatmentő táskánkkal volt felszerelve, amelybe elhelyezték és rögzítették az állatot. Louis-t élve mentették ki és nagyon örült, hogy újra találkozhatott a gazdájával. Nem környékbeli lakos, így a csapat megadta neki a helyi állatorvos elérhetőségét, akivel kapcsolatba léphettek, hogy ellenőrizhessék minden rendben van-e a megpróbáltatások után.

A tulajdonos helyesen járt el, amikor felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, hogy a kutatás és mentés a lehető legbiztonságosabb módon történjen. Minden jót kívánunk Louis-nak a felépüléshez!”

A mentésről készült képek: 

A tanulság

Minden alkalommal, amikor a pórázon való sétáltatás fontosságáról beszélünk, heves viták kereszttüzében találjuk magunkat. Az ellenzők azt a nézetet vallják, hogy a kutya számára ez kínzás. Akik a pórázas sétáltatás mellett vannak, elkötelezettek a biztonság és a könnyű irányíthatóság mellett.

Mi teljes mellszélességgel a második tábort képviseljük és ezt nem is rejtjük véka alá. A kutyákat hosszú évezredekkel ezelőtt háziasítottuk, már alkalmazkodtak hozzánk és az igényeinkhez is. Ha a kölyök kutya – vagy akár a felnőtt is, ha kimaradt nála korábban a szocializáció – megfelelő körülmények között van hozzászoktatva a póráz viseléséhez, nem szenved tőle. A gazdának pedig nem kell folyamatosan amiatt aggódnia, hogy minden rendben van-e, amikor közös sétára indulnak.

Persze egy kirándulás vagy túra alkalmával hajlamosabb az ember azt gondolni, hogy na most itt akkor aztán nyugodtan szaladgálhat az eb, ezek a szituációk sokszor még veszélyesebbek lehetnek, ahogy a helyzetből is látszik. A kutya, az embertársaink és a saját védelmünk és biztonságunk érdekében is, csatoljuk fel azt a pórázat!

baleset igaz történet kutya póráz kutya sétáltatása pórázon lezuhant póráz

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink