hirdetés

Az első sportközpont, ahol a kutyákat is szívesen látják

Vermes Nikolett

2023. augusztus 2 - Fotó: V.30 Belvárosi Sportközpont, Buraints Ildikó, Mári Dorottya

Az ország legmodernebb sportközpontja egyben az ország egyetlen kutyabarát sportkomplexuma is. De hogyan kivitelezhető, hogy a négylábúak ott legyenek a sportos gazdikkal? A Belvárosi Sportközpont ügyvezetője, a nemzetközi sportélet meghatározó alakja, Buranits Ildikó válaszolt.

hirdetés

Az interjú egyeztetése során javaslok egy időpontot, de Ildikó rögtön rávágja, hogy akkor semmi esetre sem tudunk találkozni, hiszen állatorvoshoz viszi a kutyáit. Már ekkor érzem, hogy egy felelős állatbarátról van szó, aki nem marketing célból hangoztatja, hogy az általa üzemeltetett sportközpont kutyabarát. Ezt igazolja a találkozás pillanat is, amikor megérkezem a Vadász utcai sportközpontba, a bejáratnál azonnal egy kutya itató pont fogad. Mert itt ugyanúgy várják a négylábú kedvenceket, mint a sportolni érkező gazdikat.

A kutyabarát sportközpont igazgatója

Nemcsak a sportolóknak kedvez, hanem a kutyájuknak is

„Mi egytől egyig kutyások vagyunk. A kollégáim nagyrésze maga is tart kutyát, nekem például két angol bulldogom van” – kezdi a beszélgetést az ügyvezető, majd hangsúlyozza, hogy a világbajnok sportolókat foglalkoztató intézmény külön protokollt alakított ki, hogy a kutyák számára is kedvezzenek. De hogyan kaphat kutyabarát minősítést egy sportkomplexum, ahol medencék, edzőtermek és wellness részleg is van? „Szoros párhuzamot látok a családbarát és a kutyabarát fogalmak között.

Véleményem szerint egyre nagyobb igény van a kutyabarát helyekre, hiszen egyre több ember számára fontosabb az állattartás. Erre akartunk reagálni a sportközpont megnyitása során.”

Az intézmény két éve üzemel Budapest szívében. Érdekesség, hogy az átadás előtt sok kutyasétáltató járta körbe az új intézményt, akikről utóbb kiderült, nagyon hálásak, hogy a közelükben nyílott egy kutyabarát sportkomplexum.

Mindennapi látvány

Chipleolvasó is van a sportközpontban

Az ügyvezető számára külön kihívást jelentett, hogy minden előírást betartva teret adjon a kutyásoknak. „Hogyan lehetséges, hogy medencéket üzemeltető helyre nyugodtan bejöhetnek a kutyával a gazdik? Kompromisszummal. Természetesen a medencetérbe, a sporttermekbe és a wellness részlegre nem jöhetnek be az állatok, hiszen a higiéniai előírások tiltják. Viszont

az előteret és a kávézó részleget úgy alakítottuk ki, hogy egyszerre több kutyának is legyen helye.

A vendégek előszeretettel érkeznek hozzánk kedvencükkel együtt.” Ez külön kedvez a kutyás családok számára, hiszen amikor a szülők eljönnek a gyerekért az úszás edzés végén, akkor sem kell otthon hagyni a kutyust. De nemcsak ezért fontos helyszín a kutyások körében a sportközpont. Nyáron a légkondicionált helyiségben minden kutyasétáltató menedéket talál nálunk, ha szeretnének pihenni a forróságban. Valamint itt helyeztek el elsőként chipleolvasót a kerületben. „Amennyiben elszalad a házikedvenc, és azonosítani kell, akkor ezt nálunk bárki megteheti, a recepción segítenek benne a kollégák.”

Ildikó kutyái, a két angol bulldog

Elkötelezett kutyabarát

Az ügyvezető igazgatási munkája mellett sportbíró posztot tölt be a világ legnagyobb testépítő versenyein, ezért gyakran utazik távoli országokba, és mint mondja, bár sajnos nem tudja magával vinni minden alkalommal a kedvenceit, amikor utazik, de minden esetben gondoskodik róla, hogy ilyenkor megfelelő ellátást, és figyelmes gondoskodást kapjanak. „Mindig is volt kutyánk, egyszerű körülmények között nőttem fel, és kislánykoromban nagyon sokat élményt adott számomra a kedvenceink társasága. Természetes volt, hogy felnőtt nőként is tartok kutyákat” – mondja Ildikó, és még megkérdezem, hogyan oldja meg, hogy együtt legyen kedvenceivel, miközben szinte szünet nélkül dolgozik. „Valóban sokat vállaltam azzal, hogy egyszerre két kutyát vettem magamhoz.

Nem tagadom, hogy olykor nagy kihívást jelent a felmerülő problémák kiküszöbölése. Például, hogy külföldre is magammal vigyem őket. De, amikor rájuk nézek, és látom, hogy boldogok, akkor minden nehézséget elfejetek, mert sokkal többet adnak, mint amennyit elvesznek”

– zárja a beszélgetés Ildikó.

angol bulldog felelős állattartás sport

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A macskák is a kedvenceid?
Látogass el az Az én macskám oldalunkra is!