hirdetés

Puskával lőtt a szomszéd kutyára, nem csak állatkínzás a vád

Gerhát Petra

2024. január 12 - Képek forrása: Getty Images Hungary

Vádat emeltek a férfi ellen, aki légpuskával lőtt a szomszédban lakó kutyára, akit el is talált.A bíróság állatkínzás és lőfegyverrel való visszaélés ügyében dönt az elkövetőről.

hirdetés

A Bajai Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki nyáron légpuskával lőtt rá a szomszédban élő kutyára.

Annyira zavarta a szomszéd kutya, hogy rálőtt

Fegyverrel támadt a kutyára

A Bajai Járási Ügyészség lőfegyverrel visszaélés bűntette és állatkínzás vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, , aki a házának udvaráról lőfegyvernek minősülő légpuskájával szándékosan rálőtt a szomszédja kutyájára; a lövés az állatot eltalálta, a kutya azonban életben maradt  – írta közleményében az MTI.

A tataházi férfi még 2023 július 7-én lőtt rá saját kertjéből a szomszédban élő kutyára. A lövedék eltalálta az állatot. Az állatorvosi vizsgálat során felfedezték, hogy a töltény benn is maradt a kutya testében, szerencsére azonban maradandó károkozást nem okozott. Az, hogy ez így történt, valóban a szerencsének köszönhető, ugyanis a nyomozás során az is kiderült, hogy nem szimpla légpuskával követte el a támadást. 

„Az elkövető cselekménye alkalmas volt arra, hogy az állat maradandó egészségkárosodását, vagy halálát okozza”- írta főügyészség.

A férfi által használt légpuskáról a nyomozás során megállapították, hogy csöve le volt rövidítve, és az úgynevezett csőtorkolati energiájának nagysága miatt valójában lőfegyvernek minősül, amelynek tartásához nem volt engedélye. A férfinak így nem csak állatkínzás, de az illegális fegyvertartás miatt is felelhet majd a bíróság előtt.

Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést indítványoz ellene. 

Sokakat zavarhat a szomszéd kutyája, azonban az állat bántalmazása akkor sem lehet megfelelő megoldás a helyzetre. Ha kíváncsi vagy, mit tehetsz ilyen esetben, olvass tovább ide kattintva, ahol jogász és társasházi képviselő szakértők veszik számba a lehetőségeket.

állatkínzás állatkínzó bíróság bűncselekmény lelőtte a kutyát szomszéd kutyája ugat a kutya zavar a kutya

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink