hirdetés

Kutyás profilképbe botlottál a társkeresőn? Így hat ránk, ha valaki kedvencével pózol

Szénási Szimonetta

2022. október 26 - Képek: Getty Images Hungary

Egyes álláspontok szerint azok, akik kutyás képet tesznek fel a társkereső oldalakra, bizonyos típusú kapcsolatot szeretnének. Pszichológusok vizsgálták a jelenséget.

hirdetés

Maryanne Fisher, a kanadai Saint Mary’s Egyetem evolúciós pszichológusa szerint a kutyás profilképek ereje nem pusztán abban rejlik, hogy a négylábúak cukik, és jó beszélgetésindító témák. Kutatásában 750 férfi és nő társkeresési oldalon közzétett profilját elemezte. Emellett a személyes beszélgetés során arra is rákérdezett, hogy hosszú vagy rövid távú kapcsolatot keresnek-e.

A kutya mint a megbízhatóság garanciája?

Eredményeit az Evolutionary Psychological Science folyóiratban publikálta. A vizsgálat során kiderült, hogy azoknak a férfiaknak, akik komoly kapcsolatra vágynak, 80%-a tesz ki kutyás képet. Ezzel ellentétben a lazább ismeretségre vágyó úriembereknek mindössze a fele választ kedvencével közös fotót. Esetükben gyakoribb a mellkast megvillantó, a motorjuk vagy a hajójuk mellett pózolós, esetleg a hétvégi horgászat nagy fogását mutató kép – fogalmazott Fisher.

A pszichológus úgy gondolja, a kutyás profilképet megosztók arra apellálnak, hogy a négylábú tudat alatt azt jelzi, hogy az illető megbízható és felelősségteljes. Hiszen egy kutyáról való gondoskodás mind anyagilag, mind emberileg nagy ráfordítást igényel. Aki pedig minderre képes egy szőrmókért, az ugyanezt fogja nyújtani a párkapcsolatban is.

Azért a „cukiságfaktor” is közrejátszik

Akik rövid távú ismeretségben gondolkodnak, azok pedig azért választhatnak négylábújukkal közös képet, mert tudják, hogy a kutyák mágnesként vonzzák a legtöbb nőt. Egy férfi az interjú során elárulta, hogy ő ebből az okból kérte kölcsön az egyik barátja kedvencét, mert ahogy mondta, a kutya garancia a sikerre az ismerkedés terén.

aranyos kutyás képek kutya és ember kutya és ember kapcsolat kutya és gazda kutya fényképek kutyás fényképalbum

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink