hirdetés

Így menekült meg a kiskutya, akit elrabolt egy majom

Ferenczi Deborah

2022. február 4

Megdöbbentő eset történt Malajziában, ugyanis egy majom három teljes napig tartott fogságban egy kiskutyát, akit cselesen elrabolt. A helyi lakosok szerint a majombanda szinte rettegésben tartja a helyi lakosságot, ugyanis folyton lopni próbálnak a helyiektől.

hirdetés

A Malajziában élő majmok híresek arról, hogy előszeretettel lopnak a környező falvakban élő emberektől mindenféle zsákmányt. Elsősorban ételre pályáznak, ugyanakkor különlegesebb esetekben előfordulhat az is, hogy akár tárgyakat vagy éppen egy ártatlan kiskutyát tulajdonítanak el.

A túszejtés indoka

Bár pontosan senki sem érti az indokát annak, hogy miért ejtette túszul a kölyköt a majom, sokakban felmerült az is, hogy intelligens állat lévén elképzelhető, hogy azt gondolta, hogy majd étellel fogják lecsalogatni a fáról. Miután ez eredménytelennek bizonyult és továbbra is kitartóan tartotta fogva a kiskutyát, így kénytelenek voltak a helybéliek valamilyen jellegű mentőakcióval közbelépni.

Az alábbi angol nyelvű videón látható a mentőakció:

A majom nem bántotta a kiskutyát

Annak ellenére, hogy viszonylag agresszíven tulajdonította el az állatot, mégis egy percig sem bántotta a kiskutyát, sőt úgy bánt vele, mintha csak a saját kölyke lenne. A probléma inkább amiatt állt fent, hogy a kiskutya éhezett és fáradt lett. Viszont az intelligens majom mindig visszahúzódott az erdőbe, amint úgy érezte, hogy az emberek már majdnem bekerítették, ezzel jelentősen megnehezítve azt, hogy az ebet visszaszerezzék. Annak ellenére, hogy sokan abban a hitben voltak, hogy a majom valójában étel szerzése miatt ejtette rabul a kutyust, amikor elemózsiával próbálták csábítani, jóformán semmiféle reakciót nem értek el. Így kénytelenek voltak komolyabb eszközökhöz fordulni.

A kiskutya visszaszerzése

Miután a békés reakció nem ért el eredményt, megdobták kővel az állatot, ami után a bokrok közé ejtette a kölyköt. Szerencsére a kiskutya minden komolyabb sérülés nélkül megúszta az esetet, és szerető otthonra lelt. Továbbá a beszámolók arról is tájékoztatást nyújtottak, hogy a majom sem sérült meg.

Érdekes módon a maláj kormányhoz évente átlagosan 3800 panasz érkezik a majmok okozta károkkal kapcsolatban.

( Képek: Getty Images Hungary)

elrabolt kutya kiskutya majom majom elrabolta a kutyát

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink